Αυστραλιανή startup παρουσιάζει φωτοβολταϊκά σκίασης για εμπορικές εφαρμογές

Αυστραλιανή startup παρουσιάζει φωτοβολταϊκά σκίασης για εμπορικές εφαρμογές

Αυστραλιανή startup παρουσιάζει φωτοβολταϊκά σκίασης για εμπορικές εφαρμογές

φωτοβολταϊκά σκίασης, ηλιακά πάνελ, τεχνολογία, 2022
φωτοβολταϊκά σκίασης, ηλιακά πάνελ, τεχνολογία, 2022

Η Canyon Solar αποκάλυψε μια προκατασκευασμένη κατασκευή φωτοβολταϊκών σκίασης για εμπορικές εφαρμογές πάρκινγκ. Ισχυρίζεται ότι μπορεί να εγκατασταθεί τουλάχιστον τρεις φορές πιο γρήγορα από τα παραδοσιακά συστήματα και ανταγωνίζεται τα ηλιακά φωτοβολταϊκά ταράτσας σε κόστος ανα watt.

Ο κατασκευαστής Canyon Solar με έδρα το Σύδνεϋ λάνσαρε μια λύση ηλιακού χώρου στάθμευσης για εμπορικές εφαρμογές που έχει σχεδιαστεί ειδικά για γρήγορη εγκατάσταση με τον διευθυντή της εταιρείας Will Beaumont να ισχυρίζεται ότι η εξοικονόμηση χρόνου μεταφράζεται σε σημαντική μείωση των απαιτήσεων εργασίας στο εργοτάξιο και αντίστοιχη εξοικονόμηση κόστους για τους πελάτες.

«Διαπιστώσαμε ότι με το δεύτερο πρωτότυπο που μόλις ολοκληρώσαμε στην εγκατάσταση στα Νότια Χάιλαντς, έχουμε τρεις φορές ταχύτερη εγκατάσταση σε σύγκριση με ένα σύστημα in-situ», είπε. «Εάν το αναπτύσσετε τρεις φορές γρηγορότερα από μια επιτόπια εγκατάσταση, υπάρχει πολύ καλή εξοικονόμηση εργασίας . “Το εργατικό στοιχείο είναι συνήθως το 40% του κόστους του συστήματος με το κλειδί στο χέρι, επομένως μεταφράζεται σε περίπου 20% εξοικονόμηση κόστους στην εργασία.”

Η αρθρωτή δομή ηλιακής σκιάς της Canyon είναι βασισμένη γύρω από μεμονωμένους λοβούς, που ο καθένας έχει μήκος 7,5 μέτρα και πλάτος 2,6 μέτρα. Με δύο λοβούς να συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ενιαία μονάδα που καλύπτει τρεις θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων. Οι μονάδες μπορούν να αναπτυχθούν σε σειρά για να δώσουν καταφύγιο σε εκατοντάδες οχήματα, είπε ο κατασκευαστής.

Κάθε μεμονωμένο pod φιλοξενεί έξι δίπλευρα πάνελ 660 W από την Canadian Solar σε συνδυασμό με μετατροπείς πολλαπλών στοιχειοσειρών της Sungrow, αλλά η δομή έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνει εύκολα και εξαρτήματα από άλλους κατασκευαστές. Το αδιάβροχο σύστημα μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο, να συνδεθεί με αποθήκευση και να ενσωματωθεί απρόσκοπτα με τις κολώνες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι λοβοί και οι δομές στήριξης από χάλυβα προσυναρμολογούνται στο εργοστάσιο και παραδίδονται στο σημείο όπου ανυψώνονται στη θέση τους πάνω από τις προκατασκευασμένες κολώνες και τις δοκούς. Οι τελικές ηλεκτρικές συνδέσεις ολοκληρώνονται πριν τεθεί σε λειτουργία το σύστημα.

«Βασικά το 80% της εργασίας γίνεται πριν φτάσει στο χώρο», είπε ο Beaumont. «Όλες οι μονάδες είναι ήδη εγκατεστημένες, είναι καλωδιωμένες, το σύστημα στεγανοποίησης είναι πραγματικά ενσωματωμένο στο σύστημα στερέωσης της μονάδας, έτσι ώστε να έχει ήδη γίνει. «Η ιδέα είναι όταν πηγαίνετε να το εγκαταστήσετε, το μόνο που κάνετε είναι να ανεγείρετε τις κολώνες και τα δοκάρια να είναι προσαρτημένα σε αυτό. Στη συνέχεια, βασικά χρησιμοποιείτε απλώς ένα περονοφόρο ανυψωτικό ή ένα τηλεχειριστήριο για να σηκώσετε τα δοχεία στη θέση τους και να ολοκληρώσετε τις τελικές συνδέσεις.”

Σύγκριση με παλαιότερες μεθόδους σκίασης

Ο Beaumont, ο οποίος ίδρυσε την Canyon Solar μετά από χρόνο που πέρασε με την C&I solar βαρέων βαρών Solgen Energy, είπε ότι οι δομοστοιχειωτές δομές σκίασης παρέχουν μια οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση σε σχέση με τις παραδοσιακές δομές σκίασης από ύφασμα ή μεμβράνη και τις εγκαταστάσεις ηλιακών φωτοβολταϊκών ταράτσας.

“Εάν προσπαθείτε να πουλήσετε ηλιακή ενέργεια μόνο με ηλιακή ενέργεια, τα συστήματα carport δεν έχουν νόημα γιατί υπάρχει πολύ επιπλέον κόστος όσον αφορά τα θεμέλια, τη δομή υποστήριξης και όλα αυτά τα εξαρτήματα”, είπε. «Αλλά όταν κοιτάξετε τι κοστίζει ένα παραδοσιακό ύφασμα σκιάς και τι κοστίζουν τα ηλιακά φωτοβολταϊκά, που είναι συνήθως 0,82 $ ανά W, όταν συνδυάσετε αυτούς τους δύο προϋπολογισμούς, η δομή ηλιακής σκιάς μας κοστίζει πραγματικά λιγότερο. «Όταν αφαιρείτε το κόστος μιας κανονικής δομής σκίασης, το πραγματικό ηλιακό μας κόστος είναι συνήθως μεταξύ 1,10 AUD και 1,20 AUD ανά W. Εάν σκέφτεστε ήδη να βάλετε σκιά στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, η ηλιακή σκίαση είναι στην πραγματικότητα καλύτερη από την ηλιακή ταράτσα σε πολλές περιπτώσεις.

Η Canyon Solar δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει το πρώτο της έργο, αλλά η Beaumont είπε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με «ορισμένα εμπορικά κέντρα και πανεπιστήμια» με την πρώτη από τις εγκαταστάσεις να αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους. «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι οι αρθρωτές δομές ηλιακής σκιάς θα αποτελέσουν μεγάλο μέρος της μελλοντικής ηλιακής βιομηχανίας», είπε. «Έχουμε φτάσει τώρα στο σημείο όπου είναι εμπορικά καλύτερο να εγκαταστήσουμε μια δομή ηλιακής σκιάς από ένα παραδοσιακό ύφασμα σκίασης με βάση τη μεμβράνη».

Give a Reply

Αυστραλιανή startup παρουσιάζει φωτοβολταϊκά σκίασης για εμπορικές εφαρμογές - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr,Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Αυστραλιανή startup παρουσιάζει φωτοβολταϊκά σκίασης για εμπορικές εφαρμογές - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr