ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ < 6KWH

ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ < 6KWH

Τι είναι ένα φωτοβολταϊκό ηλιακό πάνελ;

Το φωτοβολταϊκό ηλιακό πάνελ είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που μετατρέπει το ηλιακό φως σε ηλεκτρική ενέργεια. Τα πάνελ είναι κατασκευασμένα από ένα υλικό που ονομάζεται πυρίτιο που έχει υποστεί επεξεργασία για να το μετατρέψει σε εκατομμύρια μικρά ηλιακά κύτταρα. Οι κυψέλες τοποθετούνται σε σειρά, έτσι ώστε η τάση εξόδου να είναι υψηλότερη από αυτή που εισάγεται στη μονάδα.

ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ < 6KWH, τιμές, προσφορές, αγορά, κόστος
ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ < 6KWH, τιμές, προσφορές, αγορά, κόστος

Τα πλεονεκτήματα των Φωτοβολταϊκών Ηλιακών Πανελ

Τα ηλιακά πάνελ παρέχουν πολλά οφέλη τόσο στο περιβάλλον όσο και στα άτομα. Παράγουν επίσης πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας, που σημαίνει ότι μπορείτε να πουλήσετε την περίσσεια ενέργειά σας σε άλλους. Τα μειονεκτήματα των ηλιακών συλλεκτών. Αν και τα φωτοβολταϊκά ηλιακά πάνελ είναι αρκετά οικονομικά και αποδοτικά, έχουν τους περιορισμούς τους. Τα ηλιακά πάνελ δεν λειτουργούν τη νύχτα ή τις συννεφιασμένες μέρες, επομένως ο κακός καιρός μπορεί να είναι ένα σοβαρό μειονέκτημα για τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.

Διάκριση Φ/Β συστημάτων συστημάτων.

Δυο κύριες κατηγορίες συστημάτων

  • το διασυνδεδεμένο με το δίκτυο
  • και το αυτόνομο.

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά είναι συστήματα ηλεκτροδότησης που δεν είναι συνδεδεμένα με το δημόσιο δίκτυο (όπως η Δεη)  αλλά με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας.  Αναλυτικά τα αυτόνομα φωτοβολταικά συστήματα πέρα από την ηλιακή ενέργεια έχουν την δυνατότητα να εκμεταλλευτούν και την αιολική ενέργεια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Γι αυτό και ονομάζονται αυτόνομα υβριδικά συστήματα.

ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ < 6KWH :

Συνήθως τα αυτόνομα συστήματα περιλαμβάνουν μπαταρίες δηλαδή συσσωρευτές που αποθηκεύουν την ενέργεια που παράγουν απότον ήλιο. Σε αυτά τα συστήματα όταν οι μέρες είναι συννεφιασμένες με την απουσία της ηλιακής ακτινοβολίας ή με άνεμο, το φορτίο τροφοδοτείται μέσω των συσσωρευτών. Υπάρχουν όμως στην αγορά και συστήματα απευθείας τροφοδότησης του φορτίου χωρίς συσσωρευτές. Το μεγάλο τους όμως μειονέκτημα είναι ότι η χρήση τους γίνεται  μόνο όσο υπάρχει ηλιοφάνεια ή ανεμόπτωση γι αυτό και ονομάζονται αυτόνομα συστήματα χωρίς αποθήκευση.
Τα αυτόνομα συστήματα ηλεκτροδότησης χρησιμοποιούνται σε κτίρια που είναι απομακρυσμένη και κατά συνέπεια κοστοβόρα ή αδύνατη η σύνδεση με το δημόσιο δίκτυο, σε πλωτά σκάφη, εξοχικά, τροχόσπιτα κ.α. Δεν είναι λίγοι οικισμοί στην Αφρικανική ήπειρο που τροφοδοτούνται πλήρως από αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα.

3 λόγοι για να επενδύσετε σε ηλιακή ενέργεια για την εξοχική σας κατοικία μέσω των αυτόνομων φωτοβολταικών συστημάτων.

Για μια εξοχική κατοικία, θα χρειαστεί να προμηθευτείτε ένα ηλιακό πάνελ κατάλληλο για το περιβάλλον. Ένα ηλιακό πάνελ σχεδιασμένο ειδικά για θαλάσσια περιβάλλοντα θα λειτουργεί καλύτερα σε αλμυρό νερό και ακραίες καιρικές συνθήκες. Το θαλάσσιο περιβάλλον είναι σκληρό γιατί το αλμυρό νερό μπορεί να καταστρέψει τα πάνελ ενώ εκτίθενται στο ηλιακό φως. Τα αυτόνομα ηλιακά πάνελ θαλάσσης είναι ειδικά επικαλυμμένα για να τα προστατεύουν από το αλάτι, τη διάβρωση και άλλα σκληρά στοιχεία.

ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ < 6KWH Συμπεραματικά

Τα ηλιακά πάνελ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα και το περιβάλλον. Μπορούν να τοποθετηθούν στο σπίτι σας για να παράγουν ενέργεια μέσω της ηλιακής ενέργειας. Αυτός είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να εξασφαλίσετε χρήματα. Εξοικονομούν ενέργεια μακροπρόθεσμα και δεν επηρεάζουν το περιβάλλον. Μπορεί να ξοδέψετε χρήματα προκαταβολικά, αλλά θα δείτε μια επιστροφή σε αυτά. Η εγκατάσταση αυτόνομης ηλιακής ενέργειας θα σας βοηθήσει να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα, εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρήματα στους λογαριασμούς ενέργειας.

Στο eshops.gr   ανακαλύψτε μια μεγάλη γκάμα από αυτόνομα φωτοβολταικά πάνελ, διαλέξτε και τον κατάλληλο ρυθμιστή φόρτισης Mppt ή PWM για μεγαλύτερη απόδοση.