Μετατροπέας Καθαρού Ημιτόνου

Μετατροπέας Καθαρού Ημιτόνου

Μετατροπέας Καθαρού Ημιτόνου :

Σε τι χρησιμεύει ένας μετατροπέας στο Φ/Β σύστημα

Ένας μετατροπέας χρησιμοποιείται για τη μετατροπή συνεχούς ρεύματος (DC) σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC). Παρέχει την τροφοδοσία AC που απαιτεί περισσότερες συσκευές. Είναι δυνατή η παραγωγή συνεχούς ρεύματος από ηλιακό πάνελ. Ωστόσο, αυτός ο τύπος ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι συμβατός με τα περισσότερα είδη.

Οι μετατροπείς πρωτίστως με ανεμογεννήτριες και συστήματα γεωθερμίας.

Ποια είναι η κύρια διαφορά μεταξύ ενός αυτόνομου μετατροπέα και ενός μετατροπέα σύνδεσης δικτύου;.

  • Οι ίδιοι μετατροπείς δεν είναι συνδεδεμένοι στο ηλεκτρικό δίκτυο. Λαμβάνουν την ισχύ τους από μπαταρίες ή άλλες εναλλακτικές πηγές, όπως ηλιακούς συλλέκτες ή ανεμογεννήτριες.
  • Οι μετατροπείς σύνδεσης δικτύου είναι συνδεδεμένοι σε κοινές γραμμές ωφέλειας. Μεταφέρουν ενέργεια από το δίκτυο σε περιόδους καλού καιρού και αποθηκεύονται σε μπαταρίες για χρήση της νύχτας ή κατά τη διάρκεια συννεφιασμένων περιόδων.
Καθαρού Ημιτόνου, τιμές, προσφορές, αγορά, κόστος
Καθαρού Ημιτόνου, τιμές, προσφορές, αγορά, κόστος
Πώς να χρησιμοποιήσετε ηλιακό μετατροπέα

Οι ηλιακοί μετατροπείς είναι συσκευές που μετατρέπουν το συνεχές ρεύμα από τις ηλιακές κυψέλες σε εναλλασσόμενο ρεύμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας. Πρέπει να μην προσαρμόζεται η ισχύς των ηλιακών σας συλλεκτών και αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπό τους. Άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η αποθήκευση της μπαταρίας όταν σβήνει η τροφοδοσία, καθώς και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Μετατροπείς / Αντιστροφείς Καθαρού Ημιτόνου

Ο μετατροπέας καθαρού ημιτόνου επιτρέπει την έξοδό του κυματομορφή που δεν είναι καθαρό ημίτονο. Η κυματομορφή έχει κλιμακωτή μορφή που με τετραγωνικές βηματικές κινήσεις προσπαθεί να προσεγγίσει το καθαρό ημίτονο. Η κυματομορφή αυτή συνεπάγεται τη συνύπαρξη της συχνότητας των 50Hz με υψηλότερες αρμονικές πολλαπλασιές της.

Σε περιπτώσεις τροφοδοσίας ωμικών αντιστάσεων, ο μετατροπέας καθαρού ημιτόνου αποτελεί την κατάλληλη επιλογή. Στην όμως τα φορτία δεν είναι ποτέ πράξη αποκλειστικά ωμικές αντιστάσεις αλλά είναι σύνθετα επαγωγικά (πηνία).

Τα συστήματα ενός ηλιακού μετατροπέα.

 Η μετατροπέας είναι η συσκευή που μετατρέπει το συνεχές ρεύμα (DC) σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC). Με αυτόν τον τρόπο, τα ηλιακά πάντα μπορούν να τροφοδοτήσουν κανονικές συσκευές.

Το σύστημα μετατροπέα αποτελείται από τέσσερα μέρη:

φωτοβολταϊκές μονάδες, ελεγκτής φόρτισης, μετατροπέα και σύνδεση δικτύου.

Ο ελεγκτής φόρτισης φορτίζει την μπαταρία όταν υπάρχει αρκετό ηλιακό φως και ελέγχει πόση ενέργεια πηγαίνει στην μπαταρία και πόση εξέρχεται. Αποτρέπει επίσης την υπερφόρτιση ή την υπερβολική αποφόρτιση της μπαταρίας. Όταν εισέρχεται περισσότερη ενέργεια από αυτή που χρειάζεται, μεταβαίνει σε λειτουργία φόρτωσης απόρριψης όπου μέρος της ενέργειας θα πάει στο δίκτυο. Ο μετατροπέας μετατρέπει την ενέργεια που προέρχεται από την μπαταρία σε εναλλασσόμενο ρεύμα και τη στέλνει στο δίκτυο.

Συμπέρασμα :

Ποια είναι η λειτουργία ενός μετατροπέα;

Οι μετατροπείς χρησιμοποιούνται σε ανεμογεννήτριες και συστήματα γεωθερμίας.  Οι ηλιακοί συλλέκτες στον τελευταίο όροφο του κτιρίου συνδέονται με την επί τόπου γεννήτρια αεριοστροβίλου που λειτουργεί με βιοαέριο, η οποία παράγει ηλεκτρική ενέργεια για το συμβατικό δίκτυο του κτιρίου. Με αυτόν τον τρόπο, όταν δεν υπάρχει πλέον ηλιακό φως ή άνεμος, μπορεί να παραχθεί υπερβολική ενέργεια χρησιμοποιώντας μια φιλική προς το περιβάλλον πηγή καυσίμου. Το βιοαέριο παράγεται με φυσική αποσύνθεση οργανικών υλικών σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

Βρείτε στο eshop μας όλες τις προσφορές σε μετατροπές καθαρού ημιτόνου.