ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ EpSolar

ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ EpSolar

ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ EpSolar :

Χρειάζομαι ρυθμιστή φόρτισης;

Εάν έχετε ένα μόνο πάνελ ή μικρό σύστημα που έχει ισχύ μικρότερη από 50 watt, τότε δεν χρειάζεστε ελεγκτή. Ωστόσο, οτιδήποτε άλλο χρειάζεται έναν ελεγκτή για να αποτρέψει το σύστημα σας από το να «χάνει» ενέργεια κατά τη διαδικασία φόρτισης.

Οι ελεγκτές βοηθούν επίσης αν έχετε πολλά ηλιακά πάνελ σε διαφορετικές τοποθεσίες που προσπαθούν να φορτίσουν την ίδια τράπεζα μπαταριών ταυτόχρονα. Πολλά μικρά συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν μόνο με ένα ηλιακό πάνελ. Αυτό είναι καλό για φωτισμό και άλλες βραχυπρόθεσμες εφαρμογές, αλλά όταν πρόκειται για λειτουργία ψυγείου ή καταψύκτη, αυτό δεν θα λειτουργήσει. Ένας ελεγκτής μπορεί να αποτρέψει την υπερφόρτωση του συστήματός σας και μπορεί να εξισορροπήσει τη φόρτιση από όλα τα πάνελ σας.

ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ EpSolar, τιμές, προσφορές, αγορά, κόστος
ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ EpSolar, τιμές, προσφορές, αγορά, κόστος

Πώς λειτουργούν οι ηλιακοί ελεγκτές/ ρυθμιστές φόρτισης;

Ο ελεγκτής έχει δύο βασικές εργασίες:

  1. Πρέπει να ρυθμίζει τη ροή ισχύος από το ηλιακό πάνελ στην τράπεζα μπαταριών
  2. Πρέπει να αποτρέπει την υπερφόρτιση των μπαταριών.

Γιατί χρειάζομαι έναν ηλιακό ελεγκτή;

Εάν έχετε εγκατάσταση ηλιακού πάνελ, θα έχετε έναν ηλιακό ελεγκτή. Ο ηλιακός ελεγκτής είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που συνδέεται με τη σύστημά σας και διασφαλίζει ότι λ ειτουργεί με τη μέγιστη απόδοση. Οι ηλιακοί ελεγκτές παρακολουθούν την τάση, το ρεύμα και τη θερμοκρασία των πάνελ σας για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά. Για να διασφαλίσετε τη μακροπρόθεσμη απόδοση και αποδοτικότητα του συστήματος σας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ηλιακό ελεγκτή για τη διαχείριση των πάνελ σας.

Πώς λειτουργούν οι ηλιακοί ελεγκτές;

Ο ηλιακός ελεγκτής είναι μια συσκευή που συνδέεται με το ηλιακό σας σύστημα και παρακολουθεί την τάση, το ρεύμα και τη θερμοκρασία των πάνελ σας. Αυτοί οι ελεγκτές μπορούν να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν το σύστημα σας σε καθορισμένα σημεία κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που εκχωρείτε.

EP SOLAR

Η EP Solar ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2007. Μια νέα επιχείρηση τεχνολογίας που ειδικεύεται στην έρευνα, παραγωγή και εμπορία ενεργειακών προϊόντων.
Παρέχει προϊόντα όπως ελεγκτές ηλιακής φόρτισης, μετατροπείς εκτός δικτύου, προγράμματα οδήγησης LED και εξειδικευμένα τροφοδοτικά.
Η Solar Energy Point είναι μεταπωλητής εξαρτημάτων για φωτοβολταϊκά συστήματα EP Solar.

Οι Ρυθμιστές Φόρτισης EPSOLAR , εκτός από την υψηλή ποιότητα κατασκευής χαρακτηρίζονται και από την ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή τους. Τα μοντέλα MPPT λειτουργούν με βαθμό απόδοσης που αγγίζει το 98%. Όλα τα μοντέλα EPsolar PWM & MPPT είναι πλήρως παραμετροποιημένα, τα περισσότερα με δυνατότητες καταγραφής των δεδομένων του συστήματος για 12 μήνες και απομακρυσμένου ελέγχου.

Συμπέρασμα :

Εάν έχω ένα φωτοβολταικό σύστημα πρέπει να αγοράσω έναν ρυθμιστή φόρτισης ;

Ο ηλιακός ελεγκτής είναι μια συσκευή που παρακολουθεί πόση ενέργεια ρέει από τα πάνελ σας στο σύστημα μπαταρίας. Οι ηλιακοί ελεγκτές εγκαθίστανται συνήθως κοντά στα πάνελ, αλλά μερικά μοντέλα μπορούν επίσης να τοποθετηθούν κοντά στην τράπεζα μπαταριών. Ο αριθμός των ηλιακών ελεγκτών θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των πανελ που έχετε συνδέσει και από το εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικούς τύπους μπαταριών ή όχι. Ένας βασικός ηλιακός ελεγκτής διακόπτει τη ροή ισχύος από τα πάνελ σας στις μπαταρίες όταν αυτές οι μπαταρίες είναι πλήρως φορτισμένες. Ορισμένοι ηλιακοί ελεγκτές έχουν τη δυνατότητα να δίνουν παλμούς στην τράπεζα της μπαταρίας σας και να τη διατηρούν φορτισμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και μετά την πλήρη φόρτιση, εάν θέλετε να κάνετε αυτό.

Ανακαλύψτε μοναδικές προσφορές σε ρυθμιστές φόρτισης EpSolar PWM των φωτοβολταϊκών εδώ.