Φωτοβολταϊκά Πάνελ 2021 – 2022

Φωτοβολταϊκά Πάνελ 2021 – 2022

Ηλιακή Ενέργεια /  Φωτοβολταϊκά Πάνελ 2021 – 2022

Φωτοβολταϊκά-Εταιρείες-Α
φωτοβολταικά-πανελ-2021

Γιατί τα ηλιακά  Φωτοβολταϊκά Πάνελ 2021 – 20221 στην Ελλάδα είναι μια καλή επιλογή;
Τα ηλιακά πάνελ εκμεταλλεύονται έναν από τους πιο ισχυρούς αλλά δωρεάν πόρους της φύσης : την ενέργεια που παράγεται από τον ήλιο. Οι ηλιακοί συλλέκτες, επίσης γνωστοί ως φωτοβολταϊκά συστήματα, χρησιμοποιούν τεχνολογία ημιαγωγών για να μετατρέψουν την ενέργεια από το ηλιακό φως σε ηλεκτρική ενέργεια που μπορεί να τροφοδοτήσει το νοικοκυριό σας δωρεάν.

Για να καθοδηγήσει τη μετάβασή σας στην ηλιακή ενέργεια , το eshops.gr έχει συγκεντρώσει τις πιο χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα ηλιακά πάνελ, όπως:

  • Οι συνολικές τιμές των ηλιακών συλλεκτών σχετικά με  φωτοβολταικά-πανελ-2021 στην Ελλάδα
  • Οικονομικά κίνητρα που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επένδυσή σας
  • Πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες εγκατάστασης και το κόστος
  • Τα χαρακτηριστικά ενός ηλιακού συλλέκτη που επηρεάζουν την απόδοση και ποια είναι τα καλύτερα μοντέλα
  • Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας όλο το χρόνο με ηλιακούς συλλέκτες. Κερδίστε χρήματα από τα ηλιακά πάνελ. Μειώστε το αποτύπωμα άνθρακα.

Οι τιμές των ηλιακών συλλεκτών μειώθηκαν σταθερά με την πάροδο των ετών, καθώς οι ειδικοί ανακαλύπτουν συνεχώς τρόπους για να κάνουν τα εξαρτήματα της ηλιακής ενέργειας πιο αποτελεσματικά.

Ένα σύστημα ηλιακού πλαισίου 4kW είναι ένα κοινό μέγεθος για το μέσο σπίτι στην Ελλάδα. Έχει ισχύ 3.400 kWh ετησίως και κοστίζει περίπου 3,500-4.500 ευρώ  . Αν το συγκρίνετε με τη μέση ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ενός νοικοκυριού, που είναι περίπου 3.200-4.100 kWh , τα ηλιακά πάνελ μπορούν να καλύψουν το 83-106% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας σε τέλειες συνθήκες. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από τις ώρες ηλιοφάνειας και τη χρήση ενέργειας. Μια πιο λεπτομερής ανάλυση της εποχικότητας και της μηνιαίας ενεργειακής παραγωγής βρίσκεται παρακάτω.

Επιπλέον, με κίνητρα όπως το πρόγραμμα net metering, μπορείτε ακόμη και να κερδίσετε χρήματα για την πλεονάζουσα ενέργεια που εξάγεται πίσω στο δίκτυο!

Ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ηλιακά πάνελ και φωτοβολταικά-πανελ-2021;

Όταν αναφερόμαστε στα φωτοβολταϊκά πάνελ, είναι σημαντικό να διακρίνουμε τους δύο βασικούς τύπους:

  • Φωτοβολταϊκά πάνελ που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια
  • και τα Φωτοβολταϊκά πάνελ που χρησιμοποιούνται για θέρμανση

 

Ηλιακά φωτοβολταϊκά πάνελ
Τα φωτοβολταϊκά συστήματα (PV) είναι τα πιο συνηθισμένα συστήματα ηλιακών πλαισίων στην Ελλάδα.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα μετατρέπουν το ηλιακό φως απευθείας σε ηλεκτρική ενέργεια. Οι ηλιακές κυψέλες, αποτελούνται από ημιαγωγούς, όπως το πυρίτιο, που απορροφούν το ηλιακό φως και το μετατρέπουν σε ηλεκτρισμό.

Τα ηλιακά στοιχεία συνδέονται ηλεκτρικά και συσκευάζονται μαζί σε ένα πλαίσιο, κοινώς γνωστό ως ηλιακό πάνελ. Όταν συνδέουμε πολλά ηλιακά πάνελ μαζί, αυτά σχηματίζουν μια ηλιακή συστοιχία. Και, τέλος, όταν προσθέτετε την καλωδίωση, τα στηρίγματα, τον μετατροπέα και ούτω καθεξής, ολόκληρο το σύστημα σχηματίζει το σύστημα  ηλιακού σας πίνακα .

Οι ηλεκτρικοί αγωγοί συνδέονται σε θετικούς και αρνητικούς ακροδέκτες, σχηματίζοντας έτσι ένα ηλεκτρικό κύκλωμα. Από εκεί, τα ηλεκτρόνια μπορούν να συλληφθούν με τη μορφή ηλεκτρικού ρεύματος (ηλεκτρισμός). Αυτό το ρεύμα, μαζί με την τάση της κυψέλης (η οποία είναι αποτέλεσμα του ενσωματωμένου ηλεκτρικού πεδίου ή των πεδίων), καθορίζει την ισχύ (ή την ισχύ) που μπορεί να παράγει η ηλιακή κυψέλη και είναι πώς οι ηλιακοί συλλέκτες μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ηλεκτρική ενέργεια.

 

Φωτοβολταϊκά συστήματα  με  τα νέα φωτοβολταικά-πανελ-2021 για ενεργειακό συμψηφισμό.

Τα συστήματα που συνδέονται με το σύστημα του ενεργειακού συμψηφισμού (net metering), χρησιμοποιούν το εθνικό δίκτυο (ΔΕΔΔΗΕ) για να διασφαλίσουν ότι δεν είστε ποτέ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα . Εάν το οικιακό σύστημα των φωτοβολταϊκών σας παράγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ό, τι χρειάζεται το σπίτι σας σε μια μέρα, αυτή η πλεονάζουσα ενέργεια μπορεί να εξαχθεί πίσω στο εθνικό δίκτυο. Από την άλλη πλευρά, εάν χρειάζεστε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από την παραγωγή των ηλιακών συλλεκτών σας, το δίκτυο μπορεί να σας το παρέχει.

Από την άλλη, τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα δεν συνδέονται στο δίκτυο, αλλά φορτίζουν ένα σύστημα μπαταριών. Αυτές οι μπαταρίες αποθηκεύουν την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τα πάνελ σας. Για τη λειτουργία των συσκευών σας, θα χρησιμοποιείται η αποθηκευμένη ηλεκτρική ενέργεια από αυτές τις μπαταρίες. Τα αυτόνομα συστήματα χρησιμοποιούνται σε περιοχές που δεν μπορούν να συνδεθούν σε δίκτυο και είναι συνήθως πιο ακριβά από τα συνδεδεμένα σε δίκτυο συστήματα, επειδή οι ηλιακές μπαταρίες εξακολουθούν να είναι αρκετά δαπανηρές.

 

Συστήματα αποθήκευσης με μπαταρίες
Οι μπαταρίες αυτές αποθηκεύουν τον ηλεκτρισμό που παράγεται από την ενέργεια του ήλιου και σας επιτρέπουν να το χρησιμοποιείτε τα βράδια όταν τα ηλιακά σας πάνελ δεν παράγουν ηλεκτρισμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλιακές μπαταρίες είτε είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο είτε όχι.

Το κόστος του συστήματος αποθήκευσης της ηλιακής μπαταρίας δεν είναι χαμηλό, από 1.200 έως 6.000 € , ανάλογα με το μέγεθος και την χωρητικότητα. Ωστόσο, οι τεχνολογικές εξελίξεις οδηγούν σε νέες λύσεις κάθε χρόνο, και πιθανότατα θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών της ηλιακής μπαταρίας .

 

Ηλιακοί θερμικοί συλλέκτες
Οι ηλιακοί συλλέκτες χρησιμοποιούν το ηλιακό φως για να θερμαίνουν το νερό που είναι αποθηκευμένο σε έναν κύλινδρο, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες θέρμανσης στο σπίτι σας. Οι ηλιακοί θερμικοί συλλέκτες είναι τοποθετημένοι στη στέγη, όπως και οι ηλιακοί φωτοβολταϊκοί συλλέκτες, αλλά φαίνονται ελαφρώς διαφορετικοί, καθώς αντί των κυψελών έχουν πολλαπλούς σωλήνες που θερμαίνουν το νερό . Μια σχετική τεχνολογία είναι τα θερμοδυναμικά πάνελ, τα οποία εξάγουν θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος.

Τόσο τα ηλιακά θερμικά όσο και τα θερμοδυναμικά πάνελ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θέρμανση χώρου, αλλά συνήθως παρέχουν τις οικιακές ανάγκες ζεστού νερού των νοικοκυριών.

Πώς λειτουργεί ένα ηλιακό φωτοβολταϊκό σύστημα

Είναι αποτελεσματικοί οι ηλιακοί συλλέκτες στην Ελλάδα;
Οι ηλιακοί συλλέκτες είναι πολύ αποδοτικοί στην Ελλάδα. Αν και η απόδοσή τους είναι υψηλότερη τις ηλιόλουστες ημέρες, δεν χρειάζονται άμεσο ηλιακό φως για να λειτουργήσουν. Οι ηλιακοί συλλέκτες μπορούν επίσης να παράγουν σημαντική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας σε συννεφιασμένες ημέρες και κατά τη χειμερινή περίοδο.

 

Φωτοβολταϊκά Πάνελ 2021 – 2022 στις καλύτερες τιμές της αγοράς μόνο από το eshops.gr

Give a Reply

Φωτοβολταϊκά Πάνελ 2021 – 2022 - Photovoltaic-Energy-Greece,

Φωτοβολταϊκά Πάνελ 2021 – 2022 - Photovoltaic-Energy-Greece