ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ 10KWH

ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ 10KWH

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά δίνουν οικονομικές λύσεις στους συνεχείς αυξανόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Εξασφαλίζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία σε μέρη που δεν υπάρχει σύνδεση με το δίκτυο ή είναι πολύ ακριβής η πρόσβαση σε αυτό.

Τα βασικά μέρη ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος είναι τα εξής :

 • Φωτοβολταϊκά πλαίσια
 • Ρυθμιστής φόρτισης μπαταριών
 • Μπαταρίες
 • Αντιστροφέας τάσης ( Inverter )
ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ 10KWH, τιμές, προσφορές, αγορά, κόστος
ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ 10KWH, τιμές, προσφορές, αγορά, κόστος

Η επιλογή του κατάλληλου φωτοβολταικού συστήματος μπορεί να μοιάζει απλή, αλλά δεν είναι. Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη κατά την αγορά.

 • Την ισχύ σε Watt(vat) των συσκευών που θα επιλέξουμε.
 • Το ρεύμα εκκίνησης των συσκευών.
 • Την χρήση των συσκευών. Δηλαδή δεν θέλουμε για όλο το χρόνο, παρά μόνο καλοκαιρινούς μήνες ή σαββατοκύριακα η ποσότητα ου ρεύματος που χρειαζόμαστε διαφέρει Τα φωτοβολταϊκά τους καλοκαιρινούς μήνες παράγουν μέχρι και διπλάσια ποσότητα ρεύματος. Άρα σε ένα εξοχικό σπίτι που μένουμε μόνο το καλοκαίρι χρειαζόμαστε λιγότερα φωτοβολταϊκά αφού το ρεύμα μας για κατανάλωση θα είναι μικρότερο.
 • Την συχνότητα χρήσης μέσα στην εβδομάδα(για παράδειγμα πόσες φορές ανάβουμε την κουζίνα ή χρησιμοποιούμε πλυντήριο;). Το πόσο και για πόσες ώρες χρησιμοποιούμε συχνά τις συσκευές μας παίζει σημαντικό ρόλο στο μέγεθος των μπαταριών που πρέπει να επιλέξουμε στο φωτοβολταϊκό σύστημα. Οι μπαταρίες διακρίνονται ανάλογα με το πόσο ρεύμα μπορεί να αποθηκεύεται και τι χωρητικότητα θα έχουν.
 • Τι ενεργειακή αυτονομία θέλουμε να έχουμε. Δηλαδή, τα φωτοβολταϊκά και οι μπαταρίες είναι για να καλύψουν τις ανάγκες μας για μία μόνο ημέρα, και την επόμενη μέρα η ποσότητα του ήλιου δεν είναι αρκετή για να μεγαλώσει η ηλιακή ενέργεια τότε θα ξεμείνουμε από ρεύμα. Στην Ελλάδα στις περισσότερες περιπτώσεις  δύο  ( 2 ) ημέρες είναι αρκετές για αυτονομία.

ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ 10KWH

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα έως 10kwh έχουν υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα, μεγάλη διάρκεια ζωής και μικρές εργασίες συντήρησης. Μία αξιόλογη κατηγορία μικρών αυτόνομων φωτοβολταϊκών που δεν θα έπρεπε να λείπει από κανένα σπίτι αφού μπορεί να κάνει τη μέγιστη δυνατή οικονομία στο νοικοκυριό μέσω της χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και της απόδοσης του συστήματος σε πολύ προσιτές τιμές.

Τι κάνουν οι ηλιακές μονάδες και πώς μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα στον λογαριασμό του ηλεκτρικού σας είναι να μετατρέψετε σε ηλιακή ενέργεια. Οι ηλιακές μονάδες μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά στο ποσό που πληρώνετε για την ηλεκτρική ενέργεια, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε τι είναι οι ηλιακές μονάδες και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα.

Πώς λειτουργούν τα ηλιακά πάνελ.

Τα ηλιακά πάνελ αποτελούνται από φωτοβολταϊκά στοιχεία που χρησιμοποιούν την ενέργεια από τον ήλιο για να δημιουργήσουν ηλεκτρική ενέργεια. Τα κύτταρα αποτελούνται από κρυστάλλους πυριτίου που, όταν το ηλιακό φως τα χτυπά, απελευθερώνουν ηλεκτρόνια. Αυτή η ροή ηλεκτρονίων προκαλεί ηλεκτρικό ρεύμα. Τα ηλιακά πάνελ τοποθετούνται σε στέγες ή σε χωράφια και λειτουργούν ως πηγή ανανεώσιμης ενέργειας. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ηλιακών συλλεκτών για οποιοδήποτε σύστημα ηλιακής ενέργειας. Το κόστος είναι φυσικά ένας σημαντικός παράγοντας – αλλά μην ξεχνάτε επίσης τους παράγοντες απόδοσης, ανθεκτικότητας και ασφάλειας.

Συμπερασματικά

Η ενεργειακή ανεξαρτησία που παρέχεται στον χρήστη είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των αυτόνομων φωτοβολταϊκών συστημάτων. 

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα των 10KWH είναι κατάλληλα για τροχόσπιτο ή μικρό εξοχικό και μπορεί να τροφοδοτήσει:

 • 2-3 λάμπες
 • Ραδιόφωνο
 • Συναγερμό
 • μικρό ψυγείο mini-bar
 • τηλεόραση
 • φορτιστες

Για μικρά αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα 10KWH, βρείτε τις προσφορές και τις τιμές στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα . Η μεγάλη ποικιλία από φωτοβολταϊκά και αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα κορυφαίων κατασκευαστών της αγοράς στις χαμηλότερες τιμές και με το χαμηλότερο κόστος σας προσφέρει τη δυνατότητα να έχετε ρεύμα χωρίς ΔΕΗ παντού.