ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ :

Η χρήση της ηλιακής ενέργειας είναι ένας από τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας και τα φωτοβολταϊκά πάνελ είναι ζωτικής σημασίας για την αξιοποίηση αυτής της καθαρής πηγής ενέργειας. Οι ηλιακοί συλλέκτες μπορούν να εγκατασταθούν σε κατοικίες ή μεγάλα εμπορικά κτίρια, αλλά η αυξανόμενη δημοτικότητά τους σημαίνει ότι χρησιμοποιούνται συχνά σε αυτόνομα συστήματα ηλιακής ενέργειας όπου παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για ένα μόνο κτίριο. Θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και να είστε φιλικοί προς το περιβάλλον; Η εγκατάσταση ενός ηλιακού συστήματος σε ολόκληρο το σπίτι σας, είναι ένας τρόπος για να επιτευχθούν και τα δύο!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ, τιμές, προσορές, αγορά, κόστος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ, τιμές, προσορές, αγορά, κόστος
ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΉΣΩ ΤΟ ΔΙΚΌ ΜΟΥ ΗΛΙΑΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες. Αρχικά, πρέπει να προσδιορίσετε εάν δικαιούστε κρατικά κίνητρα ή εκπτώσεις. Δεύτερον, πρέπει να αποφασίσετε εάν αισθάνεστε άνετα με την εγκατάσταση του συστήματος μόνοι σας. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με την εγκατάσταση του συστήματος, θα χρειαστεί να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να το κάνει για εσάς. Τέλος, πρέπει να λάβετε υπόψη το κόστος του συστήματος και να το συγκρίνετε με το κόστος αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την τοπική σας εταιρεία κοινής ωφέλειας.

ΠΌΣΟ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΉΣΩ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎΣ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ ΜΟΥ;

Η εγκατάσταση ενός ηλιακού συστήματος ολόκληρου του σπιτιού θα σας εξοικονομήσει αναμφίβολα χρήματα στους λογαριασμούς ενέργειας. Ωστόσο, το ποσό που θα εξοικονομήσετε θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως το μέγεθος του συστήματός σας και το πόσο ηλιακό φως λαμβάνει η περιοχή σας.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΑΥΤΌΝΟΜΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΏΝ ΣΥΣΤΗΜΆΤΩΝ.

Το θετικό είναι ότι δεν θα βασίζεστε στο δίκτυο για τροφοδοσία, οπότε αν υπάρξει διακοπή ρεύματος, θα εξακολουθείτε να έχετε ρεύμα. Θα έχετε επίσης περισσότερο έλεγχο της χρήσης ενέργειας και του κόστους σας. Από την άλλη πλευρά, τα αυτόνομα συστήματα μπορεί να είναι πιο ακριβά στη ρύθμιση και τη συντήρηση και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με την αποθήκευση της μπαταρίας. Εάν μια μπαταρία αποτύχει, μπορεί να είναι δύσκολη η αντικατάστασή της.

 

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα  συνήθως αποτελούνται από ηλιακούς συλλέκτες, μπαταρίες και έναν μετατροπέα. Τα ηλιακά πάνελ συλλέγουν το ηλιακό φως και το μετατρέπουν σε ηλεκτρική ενέργεια. Οι μπαταρίες αποθηκεύουν την ηλεκτρική ενέργεια ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν χρειάζεται. Ο μετατροπέας μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια από τις μπαταρίες σε εναλλασσόμενο ρεύμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία συσκευών και φώτων.

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας για συστήματα τα οποία δεν είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο της ΔΕΗ ή άλλο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Τα  συστήματα αυτά μπορούν να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές όπως είναι τα αγροτεμάχια, αγροτικά οικόπεδα, εξοχικές κατοικίες, απομακρυσμένες αποθήκες κλπ.

Συμπεράσματα :

Το γεγονός ότι τα ηλιακά πάνελ τοποθετούνται συχνά στο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να τα κάνει πολύ ελκυστικούς στόχους για τους εγκληματίες. Είναι σημαντικό να προστατεύσετε την επένδυσή σας σε αυτά τα ηλιακά πάνελ φροντίζοντας να λάβετε τα σωστά μέτρα για να τα προστατέψετε από ζημιές και κλοπές. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να διασφαλίσετε ότι το ηλιακό σας σύστημα θα παραμείνει ανέπαφο, θα λειτουργεί και ένα βήμα μπροστά από τους εγκληματίες που θέλουν να το κλέψουν.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να σκεφτείτε ένα αυτόνομο ηλιακό φωτοβολταϊκό σύστημα, ακόμα κι αν δεν είστε εντελώς εκτός δικτύου. Είναι αξιόπιστα, αποδοτικά και μπορούν να σας παρέχουν ρεύμα ακόμα και όταν το δίκτυο είναι εκτός λειτουργίας.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις προσφορές για οικονομικά αυτόνομα φωτοβολταικά συστήματα στο eshop μας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ - Photovoltaic-Energy-Greece,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ, πως να εξοικονομήσετε χρήματα, πως να επιλέξετε ενα αυτόνομο Φ/Β, αγορά, κόστος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ - Photovoltaic-Energy-Greece

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ, πως να εξοικονομήσετε χρήματα, πως να επιλέξετε ενα αυτόνομο Φ/Β, αγορά, κόστος