ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ PWM

ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ PWM

ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ PWM :

Τι είναι ο ρυθμιστής φόρτισης φωτοβολταϊκού;

Ο ρυθμιστής φόρτισης φωτοβολταϊκού είναι μια συσκευή που ρυθμίζει τη ροή της ηλεκτρικής ενέργειας από ένα ηλιακό πάνελ σε μια μπαταρία ή άλλο φορτίο. Αποτελεί σημαντικό στοιχείο σε κάθε φωτοβολταϊκό σύστημα, καθώς βοηθά στην αποφυγή υπερφόρτισης των μπαταριών και προστατεύει από υπερτάσεις ρεύματος.

ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ PWM,τιμές, προσφορές, αγορά, κόστος
ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ PWM,τιμές, προσφορές, αγορά, κόστος
Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι ελεγκτών ηλιακού φορτιστή ;

Γενικά, υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ελεγκτών ηλιακής φόρτισης: PWM (διαμόρφωση πλάτους παλμού) και MPPT (ιχνηλάτης σημείου μέγιστης ισχύος).

Ένας ελεγκτής ηλιακής φόρτισης PWM χρησιμοποιεί διαμόρφωση πλάτους παλμού για τη διαχείριση της τάσης που εισέρχεται από τα ηλιακά πάνελ. Είναι ένας λιγότερο ακριβός ελεγκτής που μετατρέπει το συνεχές ρεύμα (DC) που έρχεται από τον πίνακα σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) και στη συνέχεια ρυθμίζει αυτό το AC σε μια σταθερή τάση. Ένας ελεγκτής MPPT, από την άλλη πλευρά, σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από τις δυνατότητες των πάνελ σας. Ένας μετατροπέας MPPT λαμβάνει είσοδο DC απευθείας από τα ηλιακά πάνελ και τη βελτιστοποιεί για τη μέγιστη απόδοση κάθε μεμονωμένου πάνελ.

Πώς επιλέγω τον σωστό ρυθμιστή φόρτισης φωτοβολταικών;

Όταν επιλέγετε έναν ελεγκτή ηλιακού φορτιστή, θα πρέπει να εξετάσετε τρεις κύριους παράγοντες: την τάση της μπαταρίας, τη χωρητικότητα της μπαταρίας και το ρεύμα φόρτισης.

Για να υπολογίσετε τον ιδανικό ρυθμιστή φόρτισης φωτοβολταικώνγια το σύστημά σας, σκεφτείτε πρώτα πόσα watt ισχύος θέλετε να αποθηκεύσετε στις μπαταρίες σας. Στη συνέχεια, υπολογίστε τις amp-hours (Ah) ή milliamp-hours (mAh) που χρειάζεστε για το σύστημά σας πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των μπαταριών που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε με τη χωρητικότητά τους (Amp-hours = συνολικά Volts x συνολικά Amps). Τέλος, διαιρέστε τον συνολικό αριθμό βατ με αυτό το αποτέλεσμα – αυτό θα σας δώσει τον μέγιστο αριθμό αμπέρ που μπορεί να είναι με ασφάλεια.

Συντήρηση ηλιακού ρυθμιστή φόρτισης

Οι ρυθμιστές φόρτισης δεν απαιτούν κάποια ιδιαίτερη συντήρηση. Αυτό είναι πέρα από τους τακτικούς ελέγχους των ενσύρματων συνδέσεων / καλωδιώσεων για να διαπιστωθεί ότι είναι σφιχτά εγκατεστημένες και χωρίς διάβρωση.  Το βασικό είναι ότι ένας ρυθμιστής φόρτισης θα πρέπει να τοποθετείται σε στεγασμένο χώρο και μακρυά από το άμεσο ηλιακό φως και σε χώρο προφυλαγμένο από υγρασία όπου υπάρχει ικανοποιητική ροή αέρα.

Ποιο είναι το βασικό πλεονέκτημα ενός ρυθμιστή φόρτισης;

Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης ενός ρυθμιστή φόρτισης φωτοβολταικώνείναι ότι βοηθά στην προστασία της μπαταρίας από ζημιά από υπερφόρτιση. Όταν ο ήλιος λάμπει έντονα, τα ηλιακά πάνελ μπορούν να παράγουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από αυτή που μπορεί να αντέξει η μπαταρία. Εάν συμβεί αυτό, η περίσσεια ηλεκτρικής ενέργειας θα ρέει στην μπαταρία και θα αρχίσει να διασπά τα κύτταρα. Αυτό μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και να μειώσει τη συνολική απόδοσή της. Χρησιμοποιώντας έναν ελεγκτή ηλιακού φορτιστή, μπορείτε να αποτρέψετε αυτό να συμβεί και η μπαταρία του φωτοβολταικού σας συστήματος να έει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Συμπεράσματα :

Όσον αφορά τους ελεγκτές ηλιακής φόρτισης, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει έναν ελεγκτή που είναι συμβατός με την τάση της συστοιχίας ηλιακών πάνελ σας. Δεύτερον, επιλέξτε έναν ελεγκτή με τη σωστή ποσότητα ρεύματος εξόδου για τις ανάγκες σας. Τρίτον, επιλέξτε έναν ελεγκτή που προσφέρει λειτουργίες που είναι σημαντικές για εσάς, όπως αποσύνδεση χαμηλής τάσης ή ενδείξεις LED.

ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ PWM - Photovoltaic-Energy-Greece,ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ PWM, προστασία μπαταρίας, τύποι ρυθμιστών, συντήρηση ρυθμιστη, για φωτοβολταικά, αγορά, κόστος

ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ PWM - Photovoltaic-Energy-Greece

ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ PWM, προστασία μπαταρίας, τύποι ρυθμιστών, συντήρηση ρυθμιστη, για φωτοβολταικά, αγορά, κόστος