12V ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

12V ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Πληροφοριες σχετικά με 12v αυτονομα φωτοβολταικα, συστηματα. Χρησιμοποιούνται αυτόνομα συστήματα φωτοβολταϊκών ( φωτοβολταϊκά ) όταν δεν είναι πρακτικό να συνδεθούν με το ηλεκτρικό δίκτυο. Τα συνηθισμένα 12V  αυτονομα φωτοβολταικα συστηματα περιλαμβάνουν φωτοβολταϊκά πάνελ 50-150  watt 12v, Αφορούν χρήσεις μικρής εξοχικής κατοικίας ή τροχόσπιτου ή  συστήματα άντλησης νερού, φορητές πινακίδες αυτοκινητοδρόμων και συστήματα ισχύος για απομακρυσμένες εγκαταστάσεις, όπως καμπίνες, σταθμοί επαναλήψεων επικοινωνιών και σημαδούρες.

Τα κριτήρια σχεδιασμού για 12v αυτονομα φωτοβολταικα, συστηματα είναι γενικά πιο πολύπλοκα από τα κριτήρια σχεδιασμού για διαδραστικά συστήματα χρησιμότητας, όπου τα περισσότερα κρίσιμα στοιχεία του συστήματος ενσωματώνονται στην PCU.

Οι φωτοβολταϊκές μονάδες πρέπει να παρέχουν όλη την απαιτούμενη ενέργεια, εκτός εάν ενσωματωθεί στο σύστημα άλλη μορφή εφεδρικής ισχύος, όπως μια γεννήτρια βενζίνης. Στα αυτόνομα συστήματα συγκαταλέγονται συχνά και η αποθήκευση μπαταριών για τη λειτουργία του συστήματος υπό συνθήκες χαμηλού ήλιου ή χωρίς ηλιοφάνεια.

Αξίζει να γνωρίζετε, με απλά λόγια

12v αυτονομα φωτοβολταικα, συστηματα
12v αυτονομα φωτοβολταικα, συστηματα

Έλεγχος φόρτισης – Ο ποιοτικός ελεγκτής φορτίου φωτοβολταϊκών είναι το πιο σημαντικό στοιχείο των συστημάτων εκτός δικτύου. Ελέγχει τη ροή ρεύματος προς και από την μπαταρία, για να την προστατεύει από υπερβολική φόρτιση αφού φθάσει στην απαιτούμενη τάση εντός της μπαταρίας (π.χ. προστατεύει από το βρασμό του ηλεκτρολύτη). Η προστασία από υπερβολική εκφόρτιση λαμβάνει χώρα όταν τα φορτία προκαλούν κρίσιμη / ελάχιστη τάση εντός της μπαταρίας. Η προστασία από βαθιά απόρριψη είναι ένα προαιρετικό χαρακτηριστικό (αλλά πολύ συνηθισμένο), βοηθά στην προστασία των μπαταριών από ζημιές (η πλήρως αποφορτισμένη μπαταρία μπορεί να προκαλέσει βλάβη).

Μην υπερβαίνετε την επιτρεπόμενη τάση και ρεύμα του ρυθμιστή φορτίου. Η τάση αναφέρεται σε φωτοβολταϊκά πάνελ Voc και ρεύμα, το Isc. Υπολογίστε τον πίνακα Voc x1.2, το Isc x1.25 – για ασφαλές ρυθμιστικό σε ακραίες καιρικές συνθήκες (περισσότερο από STC: 1000W / 25C / 1.5AM).

Παράδειγμα: Εάν στο φύλλο δεδομένων φωτοβολταϊκών πλαισίων ορίζεται η τάση 30Voc, υπολογίστε την ως x1.2. Έτσι είναι δυνατή (~ max) 36V. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Isc του πίνακα, αν ορίζεται ως (π.χ.) 8Α υπολογίζεται ως x1.25 και πιθανό να συμβεί μπορεί να είναι 10Α. Αν μια φωτοβολταϊκή σειρά θα δημιουργηθεί και θα συνδεθεί σε σειρά (πολλές ενότητες σε τομή), η τάση και το ρεύμα θα αυξηθούν (!). Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την επιλογή των φωτοβολταϊκών ελεγκτών (οι μέγιστες επιτρεπόμενες παράμετροι). Σε αυτή την περίπτωση για μια φωτοβολταϊκή μονάδα με τάση 30V / 8A, ο απαιτούμενος ελεγκτής φόρτισης πρέπει να αντέχει τα 36V και 10A.

Για τους φορτιστές Phocos PWM, το μέγιστο επιτρεπόμενο Voc είναι 41 / 52Voc σε συστήματα 12 / 24V και 95Voc για τον MPPT και 90Voc για τον ελεγκτή φορτίου MPS.

Φωτοβολταϊκά στοιχεία – Αγοράστε ένα καλό, αποτυχία μιας φωτοβολταϊκής μονάδας μπορεί να σημαίνει αποτυχία ολόκληρου του συστήματος.

Οι μπαταρίες – είναι το πιο αδύναμο σημείο των συστημάτων εκτός δικτύου. Σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το επιτρεπόμενο επίπεδο εκφόρτισης (%) της πλήρους φόρτισης χωρητικότητας (Ah) και οι αριθμοί κύκλων φόρτισης.

Βασικό διάγραμμα ενός φωτοβολταϊκού συστήματος εκτός δικτύουΣχεδιασμός συστήματος (κύρια βήματα):

1. Προσδιορίστε την κατανάλωση ενέργειας (Wh ανά ημέρα / εβδομάδα)

2. Μεγιστοποίηση των φωτοβολταϊκών μονάδων / γεννήτριας (Wp)

3. Το μέγεθος του ελεγκτή φόρτισης DC ή του μετατροπέα AC (A, W)

4. Μεγιστοποίηση των μπαταριών (Ah).

Σειρές συναρμολόγησης:

1. Συνδέστε τις μπαταρίες στον ελεγκτή φόρτισης

2. Συνδέστε τον φωτοβολταϊκό πίνακα στον ελεγκτή φόρτισης

3. Συνδέστε τα φορτία στον ελεγκτή φόρτισης.

Πληροφορίες για τις προσφορές της εβδομάδας 12V ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

12v αυτόνομα φωτοβολταικα - Photovoltaic-Energy-Greece,12V ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ Photovoltaic-Energy-Greece Πληροφορίες για διαδικασία σ΄υνδεσης και εγκατάστασης 12v αυτονομα φωτοβολταικα, συστηματα

12v αυτόνομα φωτοβολταικα - Photovoltaic-Energy-Greece

12V ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ Photovoltaic-Energy-Greece Πληροφορίες για διαδικασία σ΄υνδεσης και εγκατάστασης 12v αυτονομα φωτοβολταικα, συστηματα