BACK UP ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

BACK UP ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

BACK UP ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ :

Στο άρθρο αυτό θα απαντήσουμε σε σημαντικά ερωτήματα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα ένα φωτοβολταικό και συγκεκριμένα ένα back up σύστημα.

BACK UP ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, τιμές, προσφορές, κόστος, αγορά
BACK UP ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, τιμές, προσφορές, κόστος, αγορά
Πρέπει να εγκαταστήσω το δικό μου ηλιακό σύστημα;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες. Αρχικά, πρέπει να προσδιορίσετε εάν δικαιούστε κρατικά κίνητρα ή εκπτώσεις. Δεύτερον, πρέπει να αποφασίσετε εάν αισθάνεστε άνετα με την εγκατάσταση του συστήματος μόνοι σας. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με την εγκατάσταση του συστήματος, θα χρειαστεί να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να το κάνει για εσάς. Τέλος, πρέπει να λάβετε υπόψη το κόστος του συστήματος και να το συγκρίνετε με το κόστος αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την τοπική σας εταιρεία κοινής ωφέλειας.

Τι μέγεθος συστήματος ηλιακών πάνελ χρειάζομαι;

Το μέγεθος του συστήματος ηλιακών πάνελ που χρειάζεστε θα καθοριστεί από τον αριθμό των ηλιακών συλλεκτών που χρειάζεστε. Τα συστήματα ηλιακών πάνελ διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, επομένως θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε ένα που να καλύπτει τις ανάγκες σας.

Πόσο καιρό θα διαρκέσει το ηλιακό μου σύστημα ;

Τα ποιοτικά ηλιακά συστήματα σχεδιάζονται, κατασκευάζονται και εγκαθίστανται σύμφωνα με αυστηρά βιομηχανικά πρότυπα και θα πρέπει να διαρκέσουν 25 χρόνια ή περισσότερο.

Ποια είναι η διαφορά των back up από τα απλά;

Χάρη στα back up φωτοβολταικά συστήματα σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος και προβλημάτων στο δίκτυο,το νοικοκυριό συνεχίζει να τροφοδοτείτε με ενέργεια.

Ένα αυτόνομο back up σύστημα φωτοβολταϊκών αποτελείται από:

  • τα φωτοβολταικά πάνελ
  • τον ρυθμιστή φόρτισης της μπαταρίας
  • την μπαταρία
  • τον αντιστροφέα τάσης – inverter 12, 24 ή 48 volt σε 220 volt(προαιρετικά).
Ποια είναι τα οφέλη από την ύπαρξη ηλιακού συστήματος;

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την ύπαρξη ενός ηλιακού συστήματος, όπως η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, η εξοικονόμηση χρημάτων στους λογαριασμούς ενέργειας και η αύξηση της αξίας του σπιτιού ή της επιχείρησής σας. Τα ηλιακά συστήματα μπορούν επίσης να παρέχουν εφεδρική ισχύ κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος.

Ποία τα πλεονεκτήματα ενός back up συστήματος.

Η μέγιστη ανεξαρτησία και ευελιξία των συστημάτων αυτών είναι από τα βασικότερα πλεονεκτηματά τους.  Χάρη στην τροφοδοσία τριφασικού βοηθητικού ρεύματος παρέχουν στους χρήστες τους μέγιστη ανεξαρτησία. Η δυνατότητα αυτή σχετίζεται με τον βασικότερο εξοπλισμό τους στούς υβριδικούς μετατροπής. Έτσι το νοικοκυριό τροφοδοτείτε  αυτόματα  με ηλεκτρική ενέργεια μέσω φ/β γεννήτριας και μπαταρίας κατά τη διάρκεια μιας πιθανής διακοπής ρεύματος.

Πως λειτουργεί στο back up σύστημα στην πράξη :

Αν είναι διαθέσιμη η επιλογή  Backup και συμβεί διακοπή ρεύματος, ο μετατροπέας αποσυνδέει αυτόματα το σπίτι από το δημόσιο δίκτυο ηλέκτρικής ενέργειας. Το ηλεκτρικό ρεύμα παρέχεται στο νοικοκυριό μέσα από τη φ/β γεννήτρια και από την μπαταρία. Ο υβριδικός μετατροπέας φροντίζει ώστε η αποσύνδεση από το δημόσιο δίκτυο να συνεχιστεί, μέχρι να διορθωθεί η βλάβη ή η διακοπή και να αποκατασταθεί η κανονική λειτουργία του δικτύου.

Συμπεράσματα.

Τα ηλιακά συστήματα απαιτούν πολύ λίγη συντήρηση μόλις εγκατασταθούν. Η μόνη τακτική συντήρηση που απαιτείται συνήθως είναι να διατηρούνται τα πάνελ καθαρά και απαλλαγμένα από υπολείμματα. Αυτό μπορεί να γίνει συνήθως με έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου και λίγο γράσο αγκώνων. Περιστασιακά, ο μετατροπέας μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθεί εάν σταματήσει να λειτουργεί σωστά. Ωστόσο, αυτό είναι συνήθως ένα σπάνιο περιστατικό. Συνολικά, το κόστος συντήρησης που σχετίζεται με τα ηλιακά συστήματα είναι πολύ χαμηλό.

Για κάθε περαιτέρω πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας ή δείτε το eshop μας και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.

 

 

BACK UP ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ - Photovoltaic-Energy-Greece,BACK UP ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας, για φωτοβολταικά συστήματα, συντήρηση,αγορά,κόστος

BACK UP ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ - Photovoltaic-Energy-Greece

BACK UP ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας, για φωτοβολταικά συστήματα, συντήρηση,αγορά,κόστος