Φωτοβολταϊκά Πάνελ και Απόδοση

Φωτοβολταϊκά Πάνελ και Απόδοση

Φωτοβολταϊκά Πάνελ και Απόδοση :

Για να μπορέσετε να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη απόδοση στο Φ/Β σας σύστημα χρειάζεται ειδικός σχεδιασμός και μελέτη πριν την εγκατάσταση του φωτοβολταικού σας συστήματος. Το άρθρο αυτό θα σας λύσει σημαντικές απορίες σχετικά με τα φωτοβολταικά και την απόδοσή τους.

Πόσα ηλιακά πάνελ χρειάζομαι;

Ο αριθμός των ηλιακών συλλεκτών που χρειάζεστε θα εξαρτηθεί από τις ενεργειακές σας ανάγκες. Για να προσδιορίσετε τις ενεργειακές σας ανάγκες, θα χρειαστεί να υπολογίσετε την κατανάλωση ενέργειας του σπιτιού σας. Αυτό μπορεί να γίνει κοιτάζοντας τους προηγούμενους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Αφού μάθετε την κατανάλωση ενέργειας, μπορείτε στη συνέχεια να επιλέξετε ένα σύστημα ηλιακών πάνελ που θα καλύψει τις ανάγκες σας.

Φωτοβολταϊκά Πάνελ και Απόδοση, τιμές, αγορά, κόστος, προσφορές
Φωτοβολταϊκά Πάνελ και Απόδοση, τιμές, αγορά, κόστος, προσφορές
Τι μέγεθος συστήματος ηλιακών πάνελ χρειάζομαι;

Το μέγεθος του συστήματος ηλιακών πάνελ που χρειάζεστε θα καθοριστεί από τον αριθμό των ηλιακών συλλεκτών που χρειάζεστε. Επίσης το μέγεθος των ηλιακών πάνελ παίζουν σημαντικό ρόλο στην απόδοση που θέλουμε να έχουμε σχετικά με την ενέργεια.

Τα συστήματα ηλιακών πάνελ διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, επομένως θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε ένα που να καλύπτει τις ανάγκες σας.

 Πόση ενέργεια παράγει ένα ηλιακό πάνελ ;

Τα ηλιακά πάνελ μετρώνται σε Watt και μπορούν να κυμαίνονται από 100 Watt έως αρκετές χιλιάδες Watt.

Ο προσανατολισμός των πάνελ παίζει ρόλο στην απόδοσή τους;
Ποιος είναι ο καλύτερος προσανατολισμός για τους ηλιακούς μου συλλέκτες ;

Οι ηλιακοί συλλέκτες θα πρέπει να εγκατασταθούν στραμμένοι προς το νότο για να μεγιστοποιηθεί η έκθεσή τους στις ακτίνες του ήλιου.

Αυτές είναι όλες σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε όταν σκέφτεστε να εγκαταστήσετε ένα ηλιακό σύστημα ολόκληρου σπιτιού.

Τι χρειάζεται να αγοράσω για τα ηλιακά πάνελ;

Θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα κιτ ηλιακών πάνελ. Αυτά τα κιτ περιλαμβάνουν όλα όσα χρειάζεστε για την εγκατάσταση του συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών συλλεκτών, του μετατροπέα και του υλικού τοποθέτησης.

Πώς μετράτε την απόδοση ενός ηλιακού πάνελ;
Η απόδοση των φωτοβολταϊκών – ηλιακών πάνελ προσδιορίζεται με τη μέτρηση της σχέσης μεταξύ της τάσης, του ρεύματος και  της ισχύος εξόδου των πάνελ υπό διαφορετικές μετεωρολογικές συνθήκες , όπως είναι η συνολική ηλιακή ακτινοβολία.
Από ποιούς παράγοντες εξαρτάται η απόδοση των φωτοβολταικών πάνελ ;

Ποιοί είναι οι βασικότεροι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση των φωτοβολταικών-ηλιακών πάνελ στην διαδικασία της συλλογής ενέργειας.

  • ο τύπος των μονάδων που θα υπάρχουν για την εγκατάστασή τους. Έχουμε το μονοκρυσταλλικό, το πολυκρυσταλλικό και τον τύπο με άμορφο πυρίτιο.
  • η ποιότητα των εξαρτημάτων που θα χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση των πάνελ.
  • ο προσανατολισμός των πάνελ.

Όπως ήδη προαναφέραμε ο προσανατολισμός των φωτοβολταικά πάνελ επηρεάζεται κατα την διαδικασία της λειτουργίας τους. Τ πάνελ με προσνατολισμό προς τον Νότο έχουν πολύ μεγαλύτερη απόδοση και είναι τα ιδανικότερα για την συλλλογή ηλιακής ενέργειας. Έτσι τα φωτοβολταικά προς τον Νότο μπορούν να αγγίξουν απόδοση εώς το 100% της ενέργειας. Γι αυτό θα πρέπει να δώσετε σημασία στην χωροθέτηση του συστήματος που θα σας προτείνει  η κάθε εταιρία.

  • η κλίση των πάνελ.

Η βέλτιστη κλίση που χρειάζεται να έχουν τα πάνελ είναι τοσο σημαντική όσο και ο προσανατολισμός τους για την απόδοσή τους. Τα στοιχεία  για κάθε τόπο όπως οι δείκτες αιθριότητας, η ακτινοβολία σε οριζόντιο επίπεδο κτλ θα μας βοηθήσουν να υπολογίσουμε την κλίση που χρειάζονται να έχουν.

  • σημαντική είναι η απουσία σκίασης.
  • τόπος εγκατάστασης.
  • καιρός.

Συμπεράσματα :

Η εγκατάσταση ενός ηλιακού συστήματος ολόκληρου του σπιτιού είναι μια επένδυση και  πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ωστόσο, εάν ζείτε σε μια ηλιόλουστη περιοχή που χρησιμοποιεί πολλή ηλεκτρική ενέργεια, μπορεί να αξίζει πολύ το αρχικό κόστος. Εάν σχεδιάζετε να μείνετε στο σημερινό σας σπίτι για τουλάχιστον πέντε χρόνια, η προσθήκη ενός ηλιακού συστήματος μπορεί να είναι μια σοφή επιλογή για εσάς.

Στο eshop μας θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τα φωτοβολταικά πάνελ και ποια να επιλέξετε. Δείτε και τις προσφορές που τρέχουν στο site μας.

Φωτοβολταϊκά Πάνελ και Απόδοση - Photovoltaic-Energy-Greece,Φωτοβολταϊκά Πάνελ και ΑπόδοσηΦωτοβολταϊκά Πάνελ και Απόδοση, Τι να προσέξετε κατά την εγκατάσταση, αγορά, κόστος

Φωτοβολταϊκά Πάνελ και Απόδοση - Photovoltaic-Energy-Greece

Φωτοβολταϊκά Πάνελ και ΑπόδοσηΦωτοβολταϊκά Πάνελ και Απόδοση, Τι να προσέξετε κατά την εγκατάσταση, αγορά, κόστος