ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Σειρά ECO

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Σειρά ECO

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Σειρά ECO :

Τι είναι μια μπαταρία ηλιακού βαθέως κύκλου;

Μια μπαταρία ηλιακού βαθέως κύκλου είναι ένας τύπος μπαταρίας που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με ηλιακούς συλλέκτες. Οι ηλιακές μπαταρίες χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση της ενέργειας που συλλέγεται από τα ηλιακά πάνελ, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα. Οι ηλιακές μπαταρίες είναι μπαταρίες βαθιού κύκλου, που σημαίνει ότι μπορούν να αποφορτιστούν και να επαναφορτιστούν πολλές φορές χωρίς να καταστρέψουν την μπαταρία.

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ECO, τιμές, προσφορές, αγορά, κόστος
ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ECO, τιμές, προσφορές, αγορά, κόστος

Οι ηλιακές μπαταρίες έχουν πάρα πολλές χρήσεις στην εφαρμογή τους. Για παράδειγμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες εφαρμογές, όπως για εφεδρική ισχύς σε σπίτια και επιχειρήσεις, τροφοδοσία ηλεκτρικών οχημάτων και αποθήκευση ενέργειας για χρήση σε διακοπές ρεύματος. Οι ηλιακές μπαταρίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ανεμογεννήτριες ή υδροηλεκτρικά φράγματα.

Ας μιλήσουμε πιο αναλυτικά για τις μπαταρίες βαθέως κύκλου. Μια μπαταρία φωτοβολταικού συστήματος βαθέως κύκλου είναι ένας τύπος μπαταρίας που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με συστήματα ηλιακής ενέργειας. Τα συστήματα ηλιακής ενέργειας απαιτούν οπωσδήποτε μπαταρίες για την αποθήκευση της ενέργειας που παράγεται από τα ηλιακά πάνελ. Κατά κανόνα οι μπαταρίες ηλιακού βαθέως κύκλου έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται για μεγάλες χρονικές περιόδους και να αντέχουν την τακτική αποφόρτιση και επαναφόρτιση. Με λίγα λόγια να αντέχουν την οποιαδήποτε φθορά και να μην χρειάζονται συχνά αντικατάσταση.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης μιας ηλιακής μπαταρίας βαθέως κύκλου;

Όπως προαναφέραμε, οι μπαταρίες ηλιακού βαθέως κύκλου είναι σχεδιασμένες να χρησιμοποιούνται για μεγάλες χρονικές περιόδους, ώστε να μπορούν να διαρκέσουν πολλά χρόνια εάν συντηρούνται σωστά.

Οι ηλιακές μπαταρίες χρησιμοποιούνται συνήθως σε συστήματα ηλιακής ενέργειας εκτός δικτύου. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και βασίζονται στην αποθηκευμένη ενέργεια για την τροφοδοσία του σπιτιού ή της επιχείρησης. Τα ηλιακά συστήματα εκτός δικτύου απαιτούν περισσότερες ηλιακές μπαταρίες από ό,τι τα συνδεδεμένα στο δίκτυο, επειδή πρέπει να αποθηκεύουν αρκετή ενέργεια για να καλύψουν μεγάλες περιόδους.

Ποιοί είναι οι τύποι μιας ηλιακής μπαταρίας;

AGM, Gel ή Lead Acid

Ποιος τύπος όμως είναι ο κατάλληλος για τις ανάγκες σας;

Οι μπαταρίες AGM είναι ο πιο δημοφιλής τύπος μπαταρίας για ηλιακά συστήματα. Δεν χρειάζονται συντήρηση και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Οι μπαταρίες gel δεν χρειάζονται επίσης συντήρηση και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, μπορεί να καταστραφούν από τις υψηλές θερμοκρασίες. Οι μπαταρίες μολύβδου οξέος είναι ο φθηνότερος τύπος μπαταριών, αλλά απαιτούν τακτική συντήρηση και έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από τις μπαταρίες AGM ή Gel.

Ωστόσο οι μπαταρίες μολύβδου-οξέος είναι ο πιο κοινός τύπος μπαταρίας που χρησιμοποιείται σε συστήματα ηλιακής ενέργειας. Είναι σχετικά φθηνά και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, όμως το μειονέκτημά τους είναι ότι οι μπαταρίες μολύβδου-οξέος απαιτούν τακτική συντήρηση και μπορεί να καταστραφούν εάν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά.

Συμπεράσματα :

Οι μπαταρίες ηλιακού βαθέως κύκλου έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις κανονικές μπαταρίες και μπορούν να αποφορτιστούν και να επαναφορτιστούν περισσότερες φορές χωρίς απώλεια χωρητικότητας. Έχουν επίσης υψηλότερη ανοχή σε ακραίες θερμοκρασίες, καθιστώντας τα ιδανικά για χρήση σε ζεστά κλίματα.

Οι μπαταρίες ηλιακού βαθέως κύκλου είναι πιο ακριβές από τις κανονικές μπαταρίες, αλλά προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα που τις κάνουν να αξίζουν την επένδυση. Αν ψάχνετε για μια μπαταρία για χρήση με τους ηλιακούς σας συλλέκτες, μια μπαταρία βαθέως κύκλου ηλιακού είναι ο καλύτερος τρόπος.

Στο eshop μας θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τις ηλιακές μπαταρίες βαθέως κύκλου και όλες τις προσφορές μας τόσο για τις βαθέως όσο και για της ημιβαθιάς εκφόρτισης.

 

 

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Σειρά ECO - Photovoltaic-Energy-Greece,ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Σειρά ECO, μπαταρίες βαθιάς εκφόρτισης, ποιές είναι οι κατάλληλες για το Φ/Β σας, πως να τις συντηρήσετε, αγορά, κόστος

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Σειρά ECO - Photovoltaic-Energy-Greece

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Σειρά ECO, μπαταρίες βαθιάς εκφόρτισης, ποιές είναι οι κατάλληλες για το Φ/Β σας, πως να τις συντηρήσετε, αγορά, κόστος