ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Σειρά ECO

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Σειρά ECO

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Σειρά ECO :

Η ηλιακή ενέργεια είναι μεγάλη, αλλά η ενέργεια που αποθηκεύεται σε μια ηλιακή μπαταρία μπορεί να είναι λίγο περιορισμένη. Αν θέλετε να αποθηκεύσετε περισσότερη ηλιακή ενέργεια για χρήση τη νύχτα ή τις βροχερές μέρες, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ηλιακές μπαταρίες ημι-έλξης.

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Σειρά ECO, τιμές, προσφορές, αγορά, κόστος
ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Σειρά ECO, τιμές, προσφορές, αγορά, κόστος
Τα οφέλη μιας ηλιακής μπαταρίας ημι-έλξης

Όσον αφορά τις ηλιακές μπαταρίες, υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τύποι από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε. Μια επιλογή που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε είναι μια ηλιακή μπαταρία ημι-έλξης. Αυτός ο τύπος μπαταρίας προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα, ειδικά εάν διαθέτετε αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστηματα.

Μερικά από τα οφέλη μιας ηλιακής μπαταρίας ημιβαθιάς φόρτισης είναι τα ακόλουθα :
  1. Έχουν σχεδιαστεί για εφαρμογές βαθιάς εκφόρτισης. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χειριστούν την αποφόρτιση σε χαμηλότερο επίπεδο από άλλους τύπους μπαταριών χωρίς να καταστραφούν. Αυτό είναι σημαντικό γιατί σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε περισσότερη από την αποθηκευμένη ενέργεια στην μπαταρία, καθιστώντας την πιο αποδοτική.
  2. Έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα από άλλους τύπους μπαταριών. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αποθηκεύσουν περισσότερη ενέργεια, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο εάν έχετε ένα μεγάλο σύστημα ή εάν ζείτε σε μια περιοχή με μεγάλους χειμώνες όπου το φως του ήλιου είναι σπάνιο.
  3. Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από άλλους τύπους μπαταριών. Αυτό οφείλεται στην ικανότητα βαθιάς εκφόρτισης, καθώς και στην υψηλότερη χωρητικότητά τους.
  4. Απαιτούν λιγότερη συντήρηση από άλλους τύπους μπαταριών. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν χρειάζεται να επαναφορτίζονται τακτικά όπως άλλοι τύποι μπαταριών για φωτοβολταικά συστήματα.
Πόσο κοστίζουν οι μπαταρίες ημι-έλξης;

Μια ηλιακή μπαταρία ημι-έλξης, γνωστή και ως μπαταρία ημιβαθιού κύκλου, είναι ένας τύπος μπαταρίας που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα (ΦΒ). Ενώ το αρχικό κόστος μιας ηλιακής μπαταρίας ημι-έλξης (Semi-Traction- ήμιβαθιάς εκφόρτισης ) μπορεί να είναι υψηλότερο από αυτό μιας παραδοσιακής μπαταρίας μολύβδου-οξέος, τα οφέλη από τη χρήση μιας ηλιακής μπαταρίας ημι-έλξης σε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα είναι πολλά.

Εκτός από το ότι είναι πιο ανθεκτικές και μεγαλύτερης διάρκειας από τις μπαταρίες μολύβδου-οξέος, οι ηλιακές μπαταρίες ημι-έλξης είναι επίσης πολύ καλύτερες στην αποθήκευση και την απελευθέρωση ενέργειας. Έτσι καθιστώνται ως οι πιο ιδανικές για χρήση σε φωτοβολταϊκά συστήματα.

Πόσο κοστίζουν οι μπαταρίες ημιβαθιας φορτισησ;.

Το βάθος εκφόρτισης είναι το μέγιστο ποσό κατά το οποίο μια μπαταρία μπορεί να αποφορτιστεί και να επαναφορτιστεί με ασφάλεια και αξιοπιστία. Οι περισσότερες μπαταρίες 12 volt που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα έχουν 100% βάθος εκφόρτισης, που σημαίνει ότι μπορεί κανείς να λειτουργήσει το όχημα έως ότου η μπαταρία δεν θα πάρει άλλο ρεύμα πριν χρειαστεί να επαναφορτιστεί.

Συμπεράσματα :

Οι μπαταρίες ημιβαθιάς φόρτισης έχουν σχεδιαστεί με λεπτές πλάκες ώστε να επιτυγχάνεται χαμηλή εσωτερική αντίσταση και μέγιστο εμβαδόν επιφανείας πράγμα που παρέχει τη δυνατότητα μέγιστης ροπής ρεύματος. Εάν έχετε ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό σύστημα, τότε μια ηλιακή μπαταρία ημι-έλξης  μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Όσον αφορά την προστασία των μπαταριών ημιβαθιάς φόρτισης σε ακραίες καιρικές συνθήκες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τις κρατήσετε μακριά από το κρύο. Πολλές φορές τοποθετούνται σχάρες μπαταριών σε γκαράζ το οποίο είναι μονωμένο για ακραίες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, εάν το σπίτι σας δεν έχει τέτοια ένωση, πρέπει να προσέξετε να μην κρυώσετε πολύ τις μπαταρίες σας.

Εδώ  θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις μπαταρίες ημιβαθιάς φόρτισης και  προσφορές για φωτοβολταϊκά συστήματα με μπαταρίες ECO .

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Σειρά ECO - Photovoltaic-Energy-Greece,ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Σειρά ECO, ημιβαθιάς φόρτισης, τα πλεονεκτήματα, τι να αγοράσετε,ηλιακές μπαταρίες, τιμές, προσφορές

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Σειρά ECO - Photovoltaic-Energy-Greece

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Σειρά ECO, ημιβαθιάς φόρτισης, τα πλεονεκτήματα, τι να αγοράσετε,ηλιακές μπαταρίες, τιμές, προσφορές