Μετατροπέας Διαμορφωμένου Ημιτόνου

Μετατροπέας Διαμορφωμένου Ημιτόνου

Μετατροπέας Διαμορφωμένου Ημιτόνου :

Ποια είναι η λειτουργία ενός μετατροπέα;

Ένας μετατροπέας χρησιμοποιείται για τη μετατροπή συνεχούς ρεύματος (DC) σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC). Παρέχουν την τροφοδοσία AC που απαιτούν τις περισσότερες συσκευές. Είναι δυνατή η παραγωγή συνεχούς ρεύματος από ηλιακό πάνελ. Ωστόσο, αυτός ο τύπος ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι συμβατός με τα περισσότερα είδη. Οι μετατροπείς πρωτίστως με ανεμογεννήτριες και συστήματα γεωθερμίας.

Οι μετατροπείς είναι οι συσκευές που μετατρέπουν την ισχύ συνεχούς ρεύματος από τα ηλιακά πάνελ σε εναλλασσόμενο ρεύμα για χρήση. Είναι αντιστρόφως ανάλογος του διακόπτη κυκλώματος του σπιτιού σας και συνεργάζεται μαζί του και στο συγχρονισμό της ισχύος. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο για τις ανάγκες σας και υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές.

Μετατροπέας Διαμορφωμένου Ημιτόνου., τιμές, προσφορές, αγορά, κόστος
Μετατροπέας Διαμορφωμένου Ημιτόνου., τιμές, προσφορές, αγορά, κόστος

Ποια είναι η κύρια διαφορά μεταξύ ενός αυτόνομου μετατροπέα και ενός μετατροπέα σύνδεσης δικτύου;.

Οι ίδιοι μετατροπείς δεν είναι συνδεδεμένοι στο ηλεκτρικό δίκτυο. Λαμβάνουν την ισχύ τους από μπαταρίες ή άλλες εναλλακτικές πηγές, όπως ηλιακούς συλλέκτες ή ανεμογεννήτριες. Οι μετατροπείς σύνδεσης δικτύου είναι συνδεδεμένοι σε κοινές γραμμές ωφέλειας. Μεταφέρουν ενέργεια από το δίκτυο σε περιόδους καλού καιρού και αποθηκεύονται σε μπαταρίες για χρήση τη νύχτα ή κατά τη διάρκεια συννεφιασμένων περιόδων.

Γιατί να θέλω να πάρω ένα ηλιακό σύστημα συνδεδεμένο με το δίκτυο μετατροπέα για το σπίτι μου;

Τα συστήματα ηλιακής ενέργειας που συνδέονται με το δίκτυο inverter είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές σήμερα. Είναι επίσης ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας για το σπίτι σας, επειδή μπορείτε να πουλήσετε πίσω την υπερβολική ενέργεια που παράγετε στο δίκτυο. Επιπλέον, με ένα σύστημα συνδεδεμένο με μετατροπέα δικτύου, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ισχύ του δικτύου κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος και να αποφεύγετε τους υψηλούς λογαριασμούς κοινής ωφελείας από την ηλεκτρική σας εταιρεία. Τέλος, εάν ζείτε σε μια πολιτεία που χρησιμοποιεί net metering, τότε δεν υπάρχει ανάγκη για μετατροπέα με αυτό το είδος συστήματος.

Πόσο κοστίζουν τα συνδεδεμένα ηλιακά συστήματα μετατροπέα δικτύου;.Είναι ακριβά;

Το κόστος ενός συστήματος ηλιακής ενέργειας συνδεδεμένου με το δίκτυο μετατροπέων μπορεί να κυμαίνεται από 5.000 $ έως 10.000 $ για τους περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιού. Θα χρειαστεί να λάβετε υπόψη το κόστος αγοράς και εγκατάστασης ενός συστήματος ηλιακών πάνελ που έχει συνδεδεμένο έναν μετατροπέα. Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ομοσπονδιακές εκπτώσεις φόρου, θα χρειαστεί επίσης να επενδύσετε σε έναν ηλιακό ιχνηλάτη.

Πόσα χρήματα θα μπορούσα να εξοικονομήσω με ένα συνδεδεμένο ηλιακό σύστημα αντιστροφέα δικτύου;.

Το ποσό που εξοικονομείτε κάθε χρόνο εξαρτάται από το πόσο ήλιο έχει το σπίτι σας τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς μήνες. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη πόσο ακριβώς είναι το ρεύμα σας. Κατά μέσο όρο, το κόστος των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας του μέσου ιδιοκτήτη σπιτιού μπορεί να μειωθεί κατά 20% ή περισσότερο κάθε μήνα με ένα σύστημα ηλιακής ενέργειας συνδεδεμένο με το μετατροπέων.

Συμπεράσματα 

Ένας καλός αντιπρόσωπος θα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό είδος ηλιακών συλλεκτών. Ελέγξτε ξανά ότι λαμβάνετε εγγύηση και ρωτήστε εάν υπάρχουν άλλα κίνητρα από τοπικές εταιρείες κοινής ωφέλειας που θα μείωναν το κόστος της εγκατάστασής σας.  Εάν ζείτε σε μέρος όπου κάνει πολύ κρύο, ρωτήστε αν προσφέρουν επιπλέον μόνωση. Εάν δεν είστε σίγουροι αν θα επωφεληθείτε από τα ηλιακά πάνελ, αξίζει τον κόπο να ξοδέψετε λίγο περισσότερο για να έχετε την καλύτερη ποιότητα για τα χρήματά σας.

Στο eshop μας θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε inverter/μετατροπείς διαμορωμένου ημιτόνου. Δείτε εδώ.