Πως να επιλέξω διασυνδεδεμένο φωτοβολταϊκό σύστημα με την δεη ή τι φωτοβολταικό net metering να αγοράσω για ενεργειακό συμψηφισμό τι να διαλέξω;

Πως να επιλέξω φωτοβολταϊκό σύστημα διασυνδεδεμένο με την δεη ή τι φωτοβολταικό net metering να αγοράσω για ενεργειακό συμψηφισμό τι να διαλέξω;

Θέλετε να αγοράσετε ένα νέο ηλιακό φωτοβολταϊκό σύστημα; Πως να επιλέξω  φωτοβολταϊκό σύστημα

Μπερδεμένοι με τους διαφορετικούς τύπους ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων και τι να αγοράσετε;

Όλοι ήμασταν εκεί.

Είναι δύσκολο να πάρεις μια απόφαση όταν εμπλέκονται πολλοί ανταγωνιστικοί παράγοντες.

Αλλά τα καλά νέα είναι:
Με τις σωστές πληροφορίες, μπορούμε να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις αγοράς.

Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους διαφορετικούς τύπους ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων και τι σας ταιριάζει καλύτερα.

Ξεκινάμε με την κατανόηση των βασικών στοιχείων της Ανάλυσης φορτίου, AC και DC, δουλεύοντας στο ηλιακό PV σύστημα πριν προχωρήσουμε στην ταξινόμηση των ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Έτσι, χωρίς άλλη παραλλαγή, θα ξεκινήσω!

Βασικά Στοιχεία AC Και DC
AC (Εναλλασσόμενο Ρεύμα)
Αυτός είναι ο τύπος ρεύματος όπου η ροή των ηλεκτρονίων αντιστρέφεται προς την κατεύθυνση πολλές φορές το δευτερόλεπτο σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτός ο τύπος ρεύματος χρησιμοποιείται από το δίκτυο και το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου ή των συσκευών στο σπίτι.

Πως να επιλέξω  φωτοβολταϊκό σύστημα

DC (Συνεχές Ρεύμα)
Αυτός είναι ο τύπος ρεύματος όπου η ροή ηλεκτρονίων είναι μονοκατευθυντική. Αυτό είναι το είδος της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τα ηλιακά πάνελ και τι αποθηκεύεται στην μπαταρία.

Το ηλιακό πάνελ περιέχει ηλιακά κύτταρα που μετατρέπουν τον ήλιο που πέφτει στους πίνακες σε συνεχές ρεύμα (DC). Απαιτείται μετατροπέας για τη μετατροπή συνεχούς ρεύματος (DC) που δημιουργείται από τα ηλιακά πάνελ / αποθηκευμένη μπαταρία σε εφεδρική ισχύ AC

Για μια λεπτομερή μελέτη, δείτε το παρακάτω βίντεο:

Ανάλυση Ηλεκτρικού Φορτίου
Το ηλεκτρικό φορτίο αναφέρεται σε συσκευές που χρησιμοποιούν εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) για τη λειτουργία τους. Για να πραγματοποιήσετε μια αξιολόγηση ηλεκτρικού φορτίου, αναλύστε τη συγκεκριμένη χρήση κάθε μεμονωμένου φορτίου για να υπολογίσετε το συνολικό φορτίο για το κτίριο.

Ξεκινήστε με την αξιολόγηση φορτίων που καταναλώνουν πολλή ενέργεια για να μετρήσουν τη μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Επίσης, ξεκινήστε ενεργειακά αποδοτικές μεθόδους για να μειώσετε την ισχύ που απαιτείται από τα ηλιακά πάνελ.

Ξεκινήστε ενεργειακά αποδοτικές μεθόδους για να μειώσετε την ισχύ που απαιτείται από τα ηλιακά πάνελ. #Ηλιακή ενέργεια
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ TWEET

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάλυση ηλεκτρικού φορτίου για διαφορετικούς τύπους ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων, ανατρέξτε: Ανάλυση των ηλεκτρικών σας φορτίων

Διαφορετικοί Τύποι Ηλιακών Φωτοβολταϊκών Συστημάτων
Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων:

Σύστημα με πλέγμα
Ηλιακό σύστημα εκτός δικτύου
Υβριδικό ηλιακό σύστημα
Ηλιακό Φωτοβολταϊκό Σύστημα
Αυτό το σύστημα λειτουργεί μόνο όταν υπάρχει ισχύ δικτύου. Σε αυτό το σύστημα, το φορτίο τροφοδοτείται κυρίως από την ηλιακή ενέργεια.

Οι μετατροπείς μετατρέπουν ισχύ DC που παράγεται από ηλιακούς συλλέκτες σε χρησιμοποιήσιμη ισχύ AC. Η μετατροπή DC σε AC συμβαίνει σύμφωνα με τις απαιτήσεις τάσης και ποιότητας ισχύος του δικτύου.

Η ισχύς από το ηλιακό φωτοβολταϊκό πηγαίνει είτε στα φορτία AC είτε στο δίκτυο μέσω μιας αμφίδρομης ρύθμισης διεπαφής στον πίνακα διανομής.

Το σύστημα δεν απαιτεί εφεδρική μπαταρία. Εάν το φορτίο απαιτεί περισσότερη ισχύ από την παραγόμενη ηλιακή ενέργεια, τότε χρησιμοποιείται η ισχύς του δικτύου.

Αυτή η ρύθμιση επιτρέπει στο χρήστη να κάνει χρήση της επιλογής Net Metering για να παρέχει την επιπλέον ισχύ που παράγεται από το ηλιακό στο δίκτυο και να λαμβάνει πιστώσεις από το DISCOMs (εταιρείες διανομής).

Εγκαταστήστε το Rooftop Solar, πωλήστε ρεύμα στο δίκτυο και κερδίστε μονάδες #Solar
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ TWEET

Όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος, ο μετατροπέας διακόπτεται και σταματά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας που βοηθά τους ανθρώπους που εργάζονται σε γραμμές δικτύου σταματώντας τη ροή ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακό στο δίκτυο κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος. (Ονομάζεται επίσης Anti-islanding)

Ηλιακό σύστημα PV συνδεδεμένο με πλέγμα

Ηλιακό PV Εκτός Δικτύου
Αυτό το σύστημα επιτρέπει την τροφοδοσία ισχύος στο φορτίο αποκλειστικά από τα ηλιακά πάνελ χωρίς καμία παρέμβαση στο δίκτυο. Υπάρχει εφεδρική μπαταρία για αποθήκευση ηλιακής ενέργειας για τροφοδοσία του φορτίου εξ ολοκλήρου από την ηλιακή.

Αυτό το είδος συστήματος είναι ιδανικό για απομακρυσμένα μέρη που έχουν αποκοπεί πλήρως από το δίκτυο. Η πλεονάζουσα ισχύς που παράγεται από την Solar αποθηκεύεται στην μπαταρία και χρησιμοποιείται σε περίπτωση χαμηλής παραγωγής ηλιακής ενέργειας (ή μη διαθεσιμότητας ισχύος από τον ηλιακό.)

Ενεργειακή ανεξαρτησία: Πηγαίνετε εκτός δικτύου και γίνετε αυτόνομοι

Αυτά τα συστήματα είναι γενικά λιγότερο αποδοτικά και πιο ακριβά σε σύγκριση με τα συνδεδεμένα σε δίκτυο συστήματα.

Ηλιακό φωτοβολταϊκό σύστημα εκτός δικτύου

 

Hybrid Solar PV
Είναι ένας συνδυασμός συστημάτων On-grid και Off-grid. Διαθέτει τράπεζα μπαταριών με μετατροπέα που μπορεί να λειτουργήσει ως σύστημα On-grid ή Off-grid. Η παραγόμενη ηλιακή ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή ισχύος στο φορτίο ή για τη φόρτιση της μπαταρίας.

Υπάρχουν 2 τύποι υβριδικών ηλιακών φωτοβολταϊκών βάσει του τρόπου με τον οποίο η έξοδος του ηλιακού φωτοβολταϊκού συνδέεται με το ηλεκτρικό σύστημα (π.χ. πλευρά DC ή AC)

Η DC Συνδυάστηκε Hybrid Solar
Σε αυτό το είδος συστήματος, η ηλιακή έξοδος συνδέεται με την πλευρά DC του φωτοβολταϊκού συστήματος. Το συνεχές ρεύμα που παράγεται από το Solar PV αρχικά ρέει σε έναν ελεγκτή φόρτισης που ελέγχει τη ροή ρεύματος στην τράπεζα μπαταριών. Η ισχύς στη συνέχεια ρέει σε φορτία εναλλασσόμενου ρεύματος μέσω ενός μετατροπέα με βάση την μπαταρία.

Οφέλη από τη χρήση αυτού του συστήματος:

Μόνο ένας μετατροπέας χρησιμοποιείται στο σύστημα που σημαίνει απλούστερη εγκατάσταση.
Αυτό το είδος συστήματος ελαχιστοποιεί την απώλεια ενέργειας με αυτό που συμβαίνει λόγω μετατροπών μετατροπέα από DC σε AC ή αντίστροφα. Εδώ το DC (συνεχές ρεύμα) αποθηκεύεται απευθείας στην τράπεζα μπαταριών.
Επίσης, το συζευγμένο σύστημα DC δεν περιορίζεται από τον μετατροπέα και μπορεί να δρομολογήσει περισσότερη ενέργεια για αποθήκευση στην μπαταρία χωρίς να απαιτούνται μετατροπές DC / AC.
οικιακή-dc-coupled_hybrid_PV_system.png (578 × 366)

Συνδυασμένο Με AC Hybrid Solar
Σε αυτό το είδος συστήματος, η ηλιακή έξοδος συνδέεται με την πλευρά AC του φωτοβολταϊκού συστήματος.

Το συνεχές ρεύμα που παράγεται από τα ηλιακά πάνελ περνά πρώτα μέσω του μετατροπέα χωρίς μπαταρία που μετατρέπει DC σε AC.

Αυτό χρησιμοποιείται από τα φορτία AC μέσω του πίνακα φορτίου AC.

Οποιοδήποτε επιπλέον ρεύμα θα μπορούσε να τροφοδοτηθεί στο δίκτυο ή να αποθηκευτεί στην μπαταρία μετά τη μετατροπή AC-DC από τον μετατροπέα.

Οφέλη από τη χρήση αυτού του συστήματος:

Παρέχει αποτελεσματική μετάδοση ισχύος σε μεγαλύτερες αποστάσεις.
Αντιστρέφει το DC από την μπαταρία σε χρησιμοποιήσιμη ισχύ σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, εκτός από την παροχή ελέγχου φόρτισης στις μπαταρίες.
οικιακή-ac-coupled_hybrid_PV_system.png (578 × 366)

(Πηγή εικόνας: https://www.solarsponsoring.com.au/benefits-of-solar-energy/battery-storage-ac-coupled-vs-dc-coupled/)

Ποιο Ηλιακό Σύστημα Σας Ταιριάζει Καλύτερα;
Αν ψάχνετε να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα, πηγαίνετε για συνδεδεμένους μετατροπείς Grid . Προσφέρει πολλά οφέλη –

Το κόστος είναι πολύ μικρότερο σε σύγκριση με το κόστος συστημάτων εκτός δικτύου που περιλαμβάνει το κόστος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μπαταρίας, τη συντήρηση και άλλα διάφορα έξοδα. Επίσης, το πλέγμα χρησιμότητας λειτουργεί ως εικονική μπαταρία χωρίς καμία ανάγκη συντήρησης.

Μπορείτε να επωφεληθείτε από την επιλογή Net metering – όπου παρέχετε επιπλέον ενέργεια που παράγεται από ηλιακή στο δίκτυο και μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτήν.

Εάν θέλετε να είστε επαρκώς ενεργειακοί τότε, η επιλογή Off-grid θα μπορούσε να είναι η επιλογή σας. Αυτό λειτουργεί για μέρη που είναι εντελώς απομονωμένα και δεν έχουν πρόσβαση στο δίκτυο. Για όσους έχουν πρόσβαση στο δίκτυο, μην λάβετε υπόψη αυτήν την επιλογή.

Για να αποκτήσετε το διπλό πλεονέκτημα των συστημάτων On-grid και Off Grid, πηγαίνετε για Hybrid Solar PV συστήματα .

Συμβουλές Για Πακέτο Πως να επιλέξω  φωτοβολταϊκό σύστημα

Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές για την επιλογή του καλύτερου ηλιακού φωτοβολταϊκού συστήματος.

Εξετάστε τις ενεργειακές σας ανάγκες και αναζητήστε το ηλιακό σύστημα που ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις σας.
Συγκρίνετε τα διαθέσιμα κίνητρα με το ηλιακό σύστημα π.χ.: NetMetering επιλογή να συνεχίσετε στο δίκτυο v / s να είναι ενεργειακά ανεξάρτητο με συστήματα εκτός δικτύου. Κοιτάξτε επίσης τα άλλα διαφορετικά οικονομικά κίνητρα που διατίθενται για τις διάφορες επιλογές. (Π.χ. φοροαπαλλαγές, εκπτώσεις ..)
Εξετάστε τη μάρκα / η μάρκα του ηλιακού φωτοβολταϊκού συστήματος. Επιλέξτε μια από τις υψηλότερης ποιότητας.
Εξετάστε τον προϋπολογισμό σας και επιλέξτε ένα ηλιακό φωτοβολταϊκό σύστημα που ανταποκρίνεται στα κριτήριά σας.
Μήπως κάποια από τις παραπάνω συμβουλές λειτουργεί ήδη καλά για εσάς ή έχετε κάτι άλλο να προτείνετε; Μοιραστείτε τις ιδέες σας στα παρακάτω σχόλια!

Give a Reply