Inverter Δικτύου

Inverter Δικτύου

Inverter Δικτύου :

Ο ινβέρτερ ή αλλιώς αντιστροφείς δικτύου είναι κατάλληλοι για μικρά και μεγάλα διασυνδεσμικά συστήματα με την ΔΕΗ. Δηλαή μετατρέπουν την τάση DC από τα φωτοβολταϊκά πάνελ σε μονοφασική ή τριφασική εναλλασσόμενη τάση AC και τη διαχέουν στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. Το κύριο εξάρτημα ενός φωτοβολταικού συστήματος είναι ο inverter (αντιστροφέας).

Inverter Δικτύου, τιμές, προσφορές, αγορά, κόστος
Inverter Δικτύου, τιμές, προσφορές, αγορά, κόστος

Τα συστήματα ενός ηλιακού μετατροπέα.

Ο μετατροπέας είναι η συσκευή που μετατρέπει το συνεχές ρεύμα (DC) σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) . Με αυτόν τον τρόπο, τα ηλιακά πάντα μπορούν να τροφοδοτήσουν κανονικές συσκευές.

Το σύστημα μετατροπέα σύνδεσης αποτελείται από τέσσερα μέρη: φωτοβολταϊκές μονάδες, ελεγκτής φόρτισης, μετατροπέα και δίκτυα.

Ο ελεγκτής φόρτισης φορτίζει την μπαταρία όταν υπάρχει αρκετό ηλιακό φως και ελέγχει πόση ενέργεια πηγαίνει στην μπαταρία και πόση εξέρχεται. Αποτρέπει επίσης την υπερφόρτιση ή την υπερβολική αποφόρτιση της μπαταρίας. Όταν εισέρχεται περισσότερη ενέργεια από αυτή που χρειάζεται, μεταβαίνει σε λειτουργία φόρτωσης απόρριψης όπου μέρος της ενέργειας θα πάει στο δίκτυο. Ο μετατροπέας μετατρέπει την ενέργεια που προέρχεται από την μπαταρία σε εναλλασσόμενο ρεύμα και τη στέλνει στο δίκτυο.

Τι είναι ένα σύστημα σύνδεσης μετατροπέα-δικτύου;

Ένα σύστημα σύνδεσης μετατροπέα-δικτύου έχει έναν μετατροπέα για να μετατρέψει την ηλιακή ενέργεια που παράγεται σε ηλεκτρική ενέργεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι σας. Με αυτό το σύστημα, δεν θα γίνει τράπεζα μπαταριών επειδή η υπερβολική ισχύς αποστέλλεται στην εταιρεία κοινής ωφέλειας. Αυτή η επιλογή είναι η καλύτερη για άτομα που θέλουν να αυξήσουν την ενεργειακή τους ανεξαρτησία και είναι πρόθυμοι να επιτρέψουν στην εταιρεία κοινής ωφελείας τους να έχει τον έλεγχο της παραγωγής.

Τι είναι ένα σύστημα σύνδεσης δικτύου;.

Ένα δίκτυο σύνδεσης με έναν μετατροπέα για να μετατρέψει την ηλιακή ενέργεια που παράγεται σε ηλεκτρική ενέργεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι σας. Με αυτό το σύστημα, δεν θα γίνει τράπεζα μπαταριών επειδή η υπερβολική ισχύς αποστέλλεται στην εταιρεία κοινής ωφέλειας. Αυτή η επιλογή είναι η καλύτερη για άτομα που θέλουν να αυξήσουν την ενεργειακή τους ανεξαρτησία και είναι πρόθυμοι να επιτρέψουν στην εταιρεία κοινής ωφελείας τους να έχει τον έλεγχο της παραγωγής.

Γιατί να θέλω να πάρω ένα ηλιακό σύστημα συνδεδεμένο με το δίκτυο μετατροπέα για το σπίτι μου;

Τα συστήματα ηλιακής ενέργειας που συνδέονται με το δίκτυο inverter είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές σήμερα. Είναι επίσης ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας για το σπίτι σας, επειδή μπορείτε να πουλήσετε πίσω την υπερβολική ενέργεια που παράγετε στο δίκτυο. Επιπλέον, με ένα σύστημα συνδεδεμένο με μετατροπέα δικτύου, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ισχύ του δικτύου κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος και να αποφεύγετε τους υψηλούς λογαριασμούς κοινής ωφελείας από την ηλεκτρική σας εταιρεία. Τέλος, εάν ζείτε σε μια πολιτεία που χρησιμοποιεί net metering, τότε δεν υπάρχει ανάγκη για μετατροπέα με αυτό το είδος συστήματος.

Συμπέρασμα :

Οι μετατροπές είναι οι συσκευές που μετατρέπουν την ισχύ συνεχούς ρεύματος από τα ηλιακά πάνελ σε εναλλασσόμενο ρεύμα για χρήση. Είναι αντιστρόφως ανάλογος του διακόπτη του κυκλώματος του σπιτιού σας και συνεργάζεται μαζί του και στο συγχρονισμό της ισχύος. Είναι πολύ σημαντικό για το κατάλληλο για τις ανάγκες σας και υπάρχουν πολλές επιλογές.

Βρείτε στο eshop μας όλες τις προσφορές σε inverter Δικτύου.